Kérem Várjon!
Cikkek
Borkultúra Szabadegyetem Szekszárd

Március 10-ig (csütörtök) lehet jelentkezni a szekszárdi Borkultúra Egyetem soron következő, március 16-ai kurzusára. Téma az Egri borvidék, a borokat Hauser Zoltán (Magister Borászat), az egri Eszterházy Károly Főiskola rektora, és Gál Lajos főiskolai docens (Gál Lajos Pincészete), volt SZBKI igazgató mutatja be a hallgatóknak a PTE IGYFK Aulában 18 órai kezdettel.

bori
2011. március 9. 8ó
Cikkek
Kedvezményes kínálatok március 10-én

Az idei Torkos Csütörtök akcióban több régiós étterem is részt vesz, valahol külön menülappal, valahol általános kedvezményekkel várják a vendégeiket.

bori
2011. március 8. 14ó
Cikkek
Torkos Csütörtök a Radó Vinotékában

Fél áron kínál másfél tucat bort a Radó Vinotéka. Tűzkő Birtok, Árvay, Sauska, Béres, Bodri, Vida, Juhász, Jekl és a többiek, kivétel nélkül féláron. A rendeléseket holnapig, szerda délután 14 óráig lehet leadni.

mz
2011. március 8. 8ó
Cikkek
Videós-borkóstoló

Egyszerre hat helyszínen tartott (valós idejű) borbemutatón teszteltünk egy lehetséges alternatív bórkóstolási rendszert. A Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Szegeden és Kaliforniában, San Josében helyet foglaló kóstolók élő kapcsolatban bontották a borokat. Hat helyszín, 12 bor, amiből hármat feltétlen kiemelnénk.

mz
2011. március 7. 8ó
Cikkek
Zagreb Wine Gourmet Festival 2011

Negyedszerre rendezték meg Zágrábban a régió egyik legnagyobb boros rendezvényét-fesztiválját, a IV. Zagreb Wine Gourmet Festival-t. (Hasonlóan a mi VinCE-énkhez, ennek a rendezvénynek is a Decanter magazin a támogatója.) Az eseményre a kortárs alkotások múzeumában került sor. Mi a borokra koncentráltunk leginkább, több mint száz kiállító félezer borát lehetett megkóstolni.

kenszei
2011. március 4. 8ó
Cikkek
Kedvezményes részvételi lehetőség

Borbíráló tanfolyamot szervez a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium. A 30 órás képzés során a hallgatók a borbírálói elméleti tudás megszerzése mellett elsajátíthatják a borbírálói szakma gyakorlati tudnivalóit. A tanfolyamon a borok bírálatának megtanulása és gyakorlása közben a hallgatók tapasztalatot szerezhetnek a fehér- és vörösborok, rozék felismerésében, jellegzetességeiknek megismerésében.

bori
2011. március 3. 8ó
Cikkek
Egy előadás margójára

„Az amerikaiak nyitottak, érdeklődőek, és szívesen kipróbálnak bármilyen bort, bármikor. Egyszer” - pontosított egy sztereotípiát az amerikai borfogyasztóval kapcsolatban Monika Elling, a konferenciára meghívott marketing szakember. „De csak akkor veszik meg még egyszer, egy kartonnal, vagy hússzal, ha jó ár-érték arányban tudnak vásárolni.”

mz
2011. március 2. 8ó
Cikkek
Összefogás formálódik a magyar borok amerikai értékesítéséért

George Pataki, New York állam magyar származású, volt főkormányzója részvételével formálódik összefogás a magyar borok USA-beli értékesítésért. Bár kisebb megmozdulások, borvacsorák, népszerűsítő estek, vagy borászatok egyéni bemutatkozásai eddig is voltak, az ingerküszöböt nem sikerült még elérni, a magyar bor pedig láthatatlan az amerikai piacon. A program ötletgazdái és kezdeményezői egy konferencián ismertették terveiket a meghívott borászatokkal Pécsett, február közepén. A realitásokat Monika Elling vázolta fel a hallgatóságnak.

mz
2011. március 1. 8ó
Cikkek
Enjingi-borvacsora a Szent György Fogadóban

Ivan Enjingi boraival rendeztek borvacsorát a pécsi Szent György Fogadóban szombaton. Az étterem hagyományteremtő szándékkal tervezett programjának első estjén majd ötvenfős vendégsereg tehetett kalandozást egy kutjevói pincészetben: az erős felütés egy negyedévszázados tölgyfahordóban érlelt zweigelt törkölypálinka volt. „Hiába származom a Balaton mellől, hiába jártam már számtalan helyen a világban, Magyarországon még sohasem tartottam borvacsorát” – köszöntötte a vendégeit Ivan Enjingi, egyúttal kifejezte örömét is, hogy végre sikerült megszervezni egy ilyen bemutatkozást.

Keresztény mÁkos
2011. február 28. 8ó
Cikkek
Tanfolyam a Kalamáris Vendéglőben

Újraindul a Kalamáris Vendéglő bortanfolyama márciustól. Az érdeklődők öt alkalommal tehetnek utazást a bor körül. Megismerhetik a bor történetét, a sommelier munkáját, elsajátíthatják a borkóstolás technikáját, megtapasztalhatják az ételek és italok harmóniáját. 2011. március 8-tól (keddenként), 5 alkalommal, 18.00-tól 19.30-ig. A Pécsi Borozó szerzőgárdájának jelentős része innen indult, szóval bátran ajánljuk az érdeklődők figyelmébe!

bori
2011. február 16. 8ó
Összesen 2577 db találat. 195/258 oldal.