Kérem Várjon!
Cikkek
Napi mandula: Makártanya Sporthotel Óbester étterme, Pécs

Egy jó ideje kevesebbet foglalkozom a sporttal, mint a gasztronómiával. Így történhetett meg, hogy eddig nemigen jártam a Makártanya Sporthotelben, de most a Déli tél révén ide is eljutottam. A gasztronómia mégiscsak közel hoz a sporthoz, gondoltam, hiszen miközben a felsőbb szinteken keményen edzettek, én a pincében jóízűen falatoztam. Különös tekintettel a Sopianae palacsintára, de ne vágjunk a történet közepébe.

2008. november 26. 21:36:08
Cikkek
Napi mandula: Bagolyvár étterem, Pécs

A tettyei busz végállomásától alig pár méterre, és végre felújított, asztaltúton jutunk el a Bagolyvárba. Ha gyalog jöttünk volna, bizony megéheznénk eddig a Belvárostól felfele vezető sétában, de autóval jövünk. Így az utat még jobban értékeljünk, viszont a Déli télben ettől függetlenül éhesek vagyunk: a kakaskirályt és a délvidéki kacsát mielőbb tányérunkon szeretnénk látni.

 

2008. november 25. 21:08:15
Cikkek
… és nyerj Vylyan borcsomagot!

A Vylyan Pincészet Classicus borcsaládja 2008 őszétől megújult címkékkel jelenik meg, és ez alkalomból a Vylyan nyereményjátékra hívja a lelkes (vagy leendő) borfogyasztókat. A címkeváltással egy régi villányi monda elevenedik meg, az új ruhába öltöztetett borok az Ördögszántotta hegyről (Szársomlyó) mesélnek.

 

bori
2008. november 25. 12:53:06
Cikkek
A Pécsi Gastro Club bemutatkozó vacsoraestje

A nemrég megalakult Pécsi Gastro Club első nyilvános rendezvénye lesz 2008. november 29-én, szombaton a pécsi Hotel Kikeletben. Golyák Csaba chef a pécsi Radó Pince boraira komponált menüsorát olvasóink is megkóstolhatják.

bori
2008. november 25. 09:28:39
Cikkek
Napi mandula: Tettye étterem, Pécs

Tettyei sétánkat váratlan hóvihar zavarja meg. A kisgombócokban megeredő hózuhatag elől a közeli vendéglőbe menekülünk. A Tettyéről, mármint az étteremről az első emlékképem a kilencvenes évek elejéről való, német nagynéni és nagybácsi hozott el ide, merthogy „itt olyan jó svábosan főznek”. Akkor a virágos kerthelyiségben ültünk le, most a hó értelemszerűen a belső terembe űz minket. A csalfa Déli télben egy melegítő ételsor pont jól esne.

2008. november 24. 21:28:28
Cikkek
Chardonnay a Szerdai Borklubban

Ismét egy népszerű világfajta, egy igazi kozmopolita képviselői tették tiszteletüket a szerdai borklubban. A chardonnay szinte mindenütt jól érzi magát, de csak kevés helyen ad különlegeset, egyedit. Bíztunk benne, hogy sikerül találkoznunk ilyen egyéniségekkel. A kóstoló végén mindenki megnevezte az általa legjobbnak tartott három tételt. A címhez fotó is tartozik, az alábbi linken.

kenszei
2008. november 24. 12:16:33
Cikkek
Napi mandula: Hotel Laterum, Pécs
Ha Pécs abba a részébe látogatunk, amelyet hangzatosan Uránvárosnak neveztek el, nem sok jó éttermet találunk. A ritka pozitív példa – és az egyetlen a Déli télben - a közeljövőben négycsillagos címre törekvő Hotel Laterum étterme, amely folyamatos ráncfelvarrásokkal egész hangulatos hellyé kerekedett, mindeközben megőrizte azt, amiért sokan szeretik: házias, magyaros ízekkel várják a vendéget. A tesztelés után sem mondhatunk mást.
 
2008. november 23. 12:30:56
Cikkek
Napi mandula: Hotel Mediterrán, Pécs

Az eső szemerkélni kezd, amikor ebédelni indulunk. Pedig a Mediterrán szálló parkolójából van az egyik legizgalmasabb pécsi panoráma: a külfejtés, részben már újból élettel megtelve, a szinte végtelen mély alján a bányató, egy sci-fi ideális díszlete. Az esős Déli télből a Mediterrán éttermébe menekülünk, egy kis melegedés és pár finom falat reményében.

2008. november 22. 21:31:50
Cikkek
Napi mandula: Hotel Palatinus & Pátria, Pécs

Elegánsan érkezünk, most a hotel mélygarázsában helyezzük el ideiglenesen autónkat. Ebédelni érkeztünk a belvárosba, a téren nincs már szabad hely, gyalogolni meg, nagy fotóstáskával nem szeretnénk. A mélygarázs azonban abszolút megfelel a célnak. Lentről közelítjük meg a Palatinus szálloda éttermét, amely az egyik legszebb terem a városban. A Déli tél során itt a szállás kedvezményes, no meg van mandulás menü is.

2008. november 21. 20:55
Cikkek
Arcot a bornak 1.

Hogy miért fontos az eredeti, ütős és kreatív borcímke a palackon? Gyárthatnánk az ideológiát és a magyarázatot hosszan, de az és kész. Segít megismertetni, eladni a bort, de eleve jobb érzés ajándékozni vagy éppen csak meginni is. Ha szép a borcímke. Mostanában pedig találkoztunk néhány kiugróan stílusos pannon borcímkével.

Sorozatot kezdünk.

 

Radics M. Péter
2008. november 21. 12:08:54
Összesen 2578 db találat. 255/258 oldal.