Kérem Várjon!
Hírek
Top borétterem a Fiaker
bori
2020 July 05.

A Wine Spectator bormagazin 1976 óta kerül kiadásra New York-ban, évtizedek óta a legfajsúlyosabb véleményformálók közé tartozik a borszakmában. 1981 óta kiadott globális listájuk a világ leginkább ajánlott boréttermeit veszi sorba. A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges. A budapesti Madách térnél található Fiaker Bisztró&Borbár széles választékkal, évjárat mélységekkel, a korabeli Osztrák-Magyar Monarchia mai országainak boraival lett méltó a nemzetközi ajánlásra. Az elismerés azt bizonyítja, hogy regionális kínálattal is lehet olyan szakmai színvonalat képviselni, amely világviszonylatban is megállja a helyét.

A Fiaker nem kíván szűk rétegek borétterme lenni. Nem pozícionálja magát fine dining kategóriába és nem kizárólag finewine lelőhely. Sokkal inkább az Európában már megszokott, szűkebb, de minőségi bisztró ételkínálattal egészítik ki a borok nyújtotta élményt. Árazása sem elrugaszkodott, bátran be lehet térni akár csak egy kávéra, süteményre is.

A borkínálatot a tulajdonos Kálmán András DipWSET nemzetközi borakadémikus állította össze. Alapját a budai KisBécsben évek óta forgalmazott osztrák borok adják és ez épült tovább a Monarchia területeivel, közte hasonlóan nagy hangsúlyt kaptak a magyar tételek. Rajtuk kívül szlovén, horvát, szerb, erdélyi, szlovák és észak-olaszországi borok is állandó jelleggel kóstolhatók.

A szélesség mellett, amibe napjaink könnyed, populáris, megfizethető borai is beleférnek, figyelnek a mélységre is. Kiemelt tételekből több évjáraton keresztül izgalmas visszatekintésre nyílik mód. A Fiaker Bortrezorjában jelenleg 1993-ig találhatunk borokat, de különleges pezsgők, magnum tételek is fellelhetők.

A Fiaker Bisztró&Borbár a Budán található KisBécs nagytestvére. Utóbbiban a lokális igényeket szolgálják ki meleg villásreggelitől esti könnyed vacsorákig. Mindemellett borüzletként, borbárként is üzemel, illetve a közép-európai tételeket képviselő bornagykereskedés bázisául szolgál. A KisBécs többször került be a budapesti TOP10 borbár közé.