Kérem Várjon!
Cikkek
Két év albérlet után
Szerkesztői gondolatok
Győrffy Zoltán
2015 november 30.

Két év telt el. Két éve „lakunk albérletben”, azaz jelenünk meg a Made in Pécs mellékleteként. Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy amikor nehéz helyzetbe kerültünk, akkor befogadtak bennünket, de mint minden albérletben élő, mi is saját lakás után vágytunk. Ezért jövőre újra, ahogy régen és mégis máshogy. 

A Pécsi Borozó kilencedik évfolyama 2016 márciusától már ismét önálló megjelenésű magazinként lesz elérhető. Ami változás: ezentúl nem ingyenesen a pincészetekben, vendéglőkben, hanem pénzért és az újságárusoknál lehet majd bennünket megtalálni.

A Pécsi Borozó mögött álló csapat nagyrészt kicserélődött, részben megfiatalodott, részben kibővült, megerősödött ez a két év átmeneti időszak alatt és készek vagyunk arra, hogy megint más formátumban, megint új erővel és lendülettel népszerűsítsük tovább a régiónk borait, gasztronómiáját, a kultúránk nem elhanyagolható részét.

A mi Borozónk

Nyolc év alatt sokat tanultunk, ma mégis több kérdés és kevesebb magabiztosság van bennünk, mint induláskor, mert jobban érezzük a súlyát, hogy mennyit számít, ami papírra kerül. Akkor is, ha mi az értékeket szeretnénk megmutatni, ami pedig nem méltó rá, arról inkább hallgatunk és nem fecsérlünk rá terjedelmet.

Az elmúlt néhány évben jelentősen átalakult, bővült a régiónk gasztronómiai élete, új borászok, új borok, új kezdeményezések kaptak életre, számos új étterem, bisztró, kávézó nyílt meg, már nem számítanak kuriózumnak a kézműves sörök és az sem, ha valaki nem jégbe hűtve kínálja a pálinkát. Egyre inkább közelítünk ahhoz, amilyennek egy gasztroturisztikai desztinációnak lennie kellene.

És ez nem csak a turistákhoz szól, hanem a helyiekért is van. Nekünk kell élettel megtölteni az új tereket, helyi sajtokat vásárolni, helyi borokat kóstolni, kávézóban kávézni és sörözőben sörözni. Márton-napon olyan jó érzés volt élettel teli vendéglőkben járni, mosoly volt az arcokon. Az emberek beszélgettek, egymással, élőben. Nem kellett tévé, facebook, semmi sem kellett hozzá, csak egy pohár bor, egy kis libakolbász vagy libacomb.

Virtuális Borozó

Amit indulásunkkor kitűztünk célul, az ma is helytálló: egy virtuális borozó ez a lap, ahol beszélgetések folynak bor mellett, borokról, de ételekről és értékekről is. Ahol minden negyedévben meg tudjuk mutatni, hol is tartunk. Ahogy a korábbi években is, most talán még több hasznos információ és érdekes olvasmány fér el az oldalakon.

Folytatjuk a kevésbé virtuális megjelenéseinket is, lesz áprilisban Portugieser du Monde, júniusban Pannon Borrégió Top25, lehet velünk találkozni a Vinoliva Boriskola WSET-kurzusain és tematikus kóstolóin, és tervezünk még több olyan alkalmat, ahol közösen kóstolhatunk, beszélgethetünk.

Nyomtatásban a negyedéves megjelenés nem változik, kicsit bővítünk azonban a tematikán. A hangsúly továbbra is Baranya és Tolna borain és gasztronómiáján lesz, de kalandozunk majd Somogy, Bácska vagy épp a Drávaszög felé is. Néha még távolabb is. Mert talán ezek a tapasztalatok segítenek jobban a helyén kezelni a közeli értékeket is.

.

Előfizethető Borozó

A Pécsi Borozó átalakított, újragondolt, kibővített új évfolyamának első száma legközelebb márciusban jelenik meg: keressék az újságárusoknál, boros rendezvényeken, vagy rendeljék meg tőlünk, fizessenek elő a weboldalunkon, írjanak nekünk e-mailt: info@pecsiborozo.hu! Az előfizetés akár remek karácsonyi ajándék is lehet (az ajándékkártyát már meg is terveztük hozzá!) - egy évre (4 lapszámra) mindössze 2000 Ft.

Köszönet a Made in Pécs csapatnak, jól együtt tudtunk dolgozni, jó helyünk volt az elmúlt két évben. Jövőre azonban már régi és új, kitartó és visszatérő olvasóinkra is számítunk, amikor az eddigiektől eltérően, viszont a többi bormagazinhoz hasonlóan a lappiacon méretjük meg magunkat.

Hiszünk benne, hogy kell egy hely, ahol az életöröm, a pillanatok élvezete, a mindennapi kultúra kap teret, ahol egy picit belefeledkezhetünk az olvasásba, ahol új célokat kapunk utazáshoz, kóstoláshoz, élethez.

A napokban jelenik meg az utolsó Made in Pécs-melléklet Pécsi Borozó, jövő márciusban már önállóan jelenünk meg. Addig is érdemes észben tartani: borozzunk mindig mértékkel, tényleg úgy érdemes!

Legolvasottabb
Legfrissebb
Programok
Programajánló
2021. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
2021. 01. 25. 20:00 - 21:00
Zoom Pécs, Online
26
27
28
29
30
31