Kérem Várjon!
Cikkek
Felhősi Attila, bártender

Aki kicsit is járatos az itthoni bárvilágban, pontosan tudja ki Felhősi Attila. Ő az a fiatal, épphogy 30 éves bártender, aki néhány évvel ezelőtt beírtam a koktélkedvelők nagykönyvébe a Blue Fox The Bar nevét, valamint, hat hónap alatt csúcsra járatott egy koktélbárt Máltán - mindezt nyolc osztállyal, és mérhetetlen akaraterővel. Most ismét itthon van, és hol máshol, mint a Blue Fox The Bar-ban kaptuk el egy rövid beszélgetésre. Az interjú a Pécsi Borozó 2019 őszi számában jelent meg.

Riedl Annamária
2020. január 17. 08:58:18
Cikkek
Boros Regina, Black Food Festival
Boros Reginát jellemezni talán világlátott, tehetséges, kreatív, sokoldalú, az újra mindig nyitott, kíváncsi modern városi nőként lehet, akinek egyik leghatékonyabb eszköze a sajátos humora. Egyébként professzionális kommunikációs és marketingszakasszony, gasztroújságíró. Többek között. Ami viszont a legfontosabb, mélyen beágyazódott a hazai gasztronómiába nemcsak bloggerkedése (Gasztrobizarr.blog.hu), keresetlen őszintesége és lakásétterme (Yummber gasztro startup társalapító) kapcsán, de és legfőképpen megkerülhetetlen honi és immáron nemzetközi gasztronómiai rendezvények kitalálója, szervezője, mindenese, anyja. Nem mellesleg az egyik leginspirálóbb ismerősöm. Az interjú a Pécsi Borozó 2019/3. számában jelent meg.
Lokodi Ákos
2020. január 14. 10:58:46
Cikkek
Publicisztika

Elég viszontagságos, kétarcú év van mögöttünk. Növényvédelmileg újszerűnek hatott, hogy a peronoszpóra okozta a legnagyobb fertőzési nyomást, holott amióta én szőlővel dolgozom, mindig a lisztharmat számított a "fő ellenségnek". A szőlész-borász első számú feladata, hogy a megváltozott, kiszámíthatatlan körülményekre helyes választ adjon, jól kezelje azokat. Egyedül a változékonyság biztos ugyanis. 

Szabó Zoltán
2020. január 12. 19:17:19
Cikkek
A Pécsi Borozó Mustrájának legjobbjai
A Pécsi Borozó minden évben négy Mustrát szervez, amin az épp piacra került, aktuálisan beküldött borokat teszteljük. Tavaly mintegy négyszáz bor került a poharakba, tizennégy borvidékről érkeztek Pécsre, összesen huszonöt zsűritag (szőlészek-borászok, borkereskedők, borszakírók, kutatók és borkedvelők) bírálta a borokat, a szakértők négy országot képviseltek. A legjobb húsz bort gyűjtöttük most egy csokorba, pontosabban huszonegyet, hiszen holtverseny volt az élen.
Győrffy Zoltán
2020. január 9. 08:57:44
Cikkek
Cognac és armagnac kóstolón jártunk

Amikor a Jánosáldásra gondolunk, számos film utolsó képkockái pereghetnek le szemünk előtt, sokféle befejezés-lehetőség, amelyek végén nem a stáblistára fókuszálunk, nem is Babitsra, hanem Ady Endre. A cél feltétlenül szentesíti az eszközt, vagy még inkább a lehetőséget, hogy mit viszünk magunkkal, vagy bennünket visz-e majd valaki, a vállán haza, etc. De ez a hely, illetve a szöveg írójának meglett férfi kora (is), inkább már klasszikus értékekre, mintsem holmi májat és lelket tépő sátánfiakra koncentrál. Így lehet, hogy befejezések és Jánosáldások tekintetében a hosszan zengő, klasszikus értékek után ácsingózunk, minden másra ott a szenvedély, amely jó esetben halálos.

Váncsodi József Oberon
2020. január 8. 13:26:33
Cikkek
(Cirfandli történetek – részlet)

Amikor a fekete macska átment előtte a földesúton, Bizony Géza a bal válla fölött háromszor is hátraköpött. Neki ne vigye el egy ilyen rémséges bestia a szerencséjét. Nem mintha amúgy sok szerencséje lett volna. Bizony Géza a két kezében hitt, a szerencsét másra bízta.

Győrffy Zoltán
2020. január 7. 19:28:41
Cikkek
Kamil Śladewski sommelier (OK Wine Bar, Wrocław)

Kamil Śladewski a wroclawi OK Wine Bar sommelierje és mint ilyen, az egyik legismertebb és legtehetségesebb fiatal a szakmájában. Mi is jártunk nála még tavasszal, csodás lengyel borsorral várt ránk, de ezúttal nem a lengyel borokról, hanem a lengyel piacról és a saját munkájáról, preferenciáiról kérdeztük - az interjú a Pécsi Borozó őszi számában jelent meg.

Ercsey Dániel
2020. január 6. 07:11:02
Cikkek
Rappay József, Szekszárd

Igazán izgalmas feladatot kaptunk nemrégiben, hiszen az elmúlt években készítettünk már cikket a Schieber Pincészetről, emellett Rappay Józseffel is beszélgettünk tavalyelőtt, amikor még a Szent Gaál Pincészetet erősítette. Most azonban a két történet találkozott és összefonódott, hiszen Jocó tavaly átvette a Schieber Pincészet főborászi és cégvezetői posztját. Interjúnk a Pécsi Borozó 2019. őszi számában jelent meg először.

Szabó Berni
2020. január 3. 10:46:14
Cikkek
Nő és bor: Laposa Zsófi (Badacsony)

Sportos, vagány, fiatal, határozott nő, mediterrán temperamentummal. Az Ikrek jegyében született, talán ezért nem tud megülni egy helyben. „De jó, hogy késtél kicsit, addig is tudtam dolgozni” – így fogad. Ahogy ül és beszél, abban is ott van a lendület. Amint befejeztük az interjút, már szalad is tovább. Laposa Zsófi szőlész, borász, marketinges, aki szakmai tudásával és személyiségével határozott karaktert ad a családi borászatnak.

Gáll Orsolya
2020. január 1. 08:40:30
Cikkek
Borélmények 2019-ben (2. rész)
A pécsiborozós csapat pár tagjának feltettem egy kérdést. A válaszok olvashatók a tegnap megkezdett kétrészes poszt folytatásában. Mindenkinek egyetlen borélményt kellett kiválasztania, s azt valamilyen formában megjeleníteni. A folytatás sem egysíkú: élmények, borok, határon innen és túl. Jó olvasást, boldog és sikeres, jó borokban gazdag új évet kívánunk!
Győrffy Zoltán
2019. december 31. 08:29:24
Első Előző
1 2 3 4 5
Összesen 1795 db találat. 1/180 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb