Őszi ételek borozgatáshoz, húsimádóknak, édesszájúaknak.
Várvizi Péter séfként tartja bemutatkozását október 22-én este az Enoteca Corsóban, mégpedig a szekszárdi Heimann Családi Birtok boraira komponált ételekkel. Az izgalmasnak ígérkező vacsorára Heimann Zoltán a jó borok mellett jó hangulatot is hoz, az ételsor olvasva is ínycsiklandozó, hívogató. Ráadásul most frissítve, pontosítve, árakkal.
Több mint egymillió forint gyűlt össze a Vylyan Pincészet jótékonysági, 3X3 Duennium árverésén. A palackonként 50 ezer forintos kikiáltási ár szeptember végére megsokszorozódott.
A Pannon Borrégió TOP25 versenyén díjazott borokra alkotott borvacsora lesz október 20-án (szerdán), a Hotel Corso éttermében (Pécs, Koller u. 8.). A Bistro 48 séfje öt borra készített menüsort a Pannon Borklub kérésére. Előzetes asztalfoglalás szükséges.
Az idei év fordulópont a Pósta Borház életében. A családi vállalkozás nemcsak először lép palackos boraival a piacra, de helyszűke miatt (a régi családi feldolgozót látványpincének meghagyva) új borászati központba is költöznek.
Megvan a 2010-es Bogyólé legújabb címkéje. A Vylyan Pincészet hatodszorra írta ki újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatot ifjú művészeknek, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak.
Bár Günzer Tamás és Zoltán testvérek, külön borászatban dolgoznak már hosszú évek óta. A Villányi borvidék egyik kiváló termőterületének számító Ördögárokban aztán telekszomszédok lettek és sok szakmai kérdésben véleményük sem annyira eltérő. A Pécsi Borozó egy asztalhoz ültette a két kiváló villányi borászt.
Horvátországban jártunk nemrég, falunapra, új borútra, bormaratonra hívtak bennünket. Volt is mindenből bőven. Miniszteri köszöntő, felújított pincesorok, kézműves-sátrak és néptánc-együttesek. Ismerős zenészek és kedves vendéglátás, babot kóstoltunk és az októberi napon kávézva sütkéreztünk. Aztán szalagátvágás, indult a bormaraton, nem neveztünk be, csak szurkoltunk a versenyzőknek a táv harmadáig. A végén pedig megnéztük, milyen is a vörösmarti golfpálya.
Vannak szavak, amelyek leírva olyan furcsán festenek. Nekem ilyen a malaccsászár. Kimondhatjuk így is, úgy is, vicces mindenképpen. Ámbátor finom, megkóstolhattuk a Tesztgyőztesek vacsoráján, immáron harmadik alkalommal mutattuk be élőben is, mely borok nyerték az éppen aktuális lapszámunk tesztjeit. Borászok, borbarátok, gasztroturisták, helyiek és külföldiek kóstolták meg az Enoteca Corso fiatal gárdája által összeállított menüsort. Decemberben folytatjuk, most íme a az őszi beszámoló.
Magyarországra akkreditált nagykövetek, mezőgazdasági attasék lepték el múlt héten a Janus Borház szőlőit és a Tenkes Csárda asztalait. A Vidékfejlesztési, a Külügyminisztérium és a Janus Borház meghívására szüretre érkeztek a diplomaták Csarnótára. A szemerkélő esőben mi is meglestük, hogyan áll a diplomaták kezében a metszőolló, elbírják-e a puttonyt, na és hogy ízlik nekik a magyar bor.