Ezen a héten kettőt ajánlunk, egy négynaposat a ráérősebbeknek és egy szombatit a szűk hétvégére. Ami biztos és kihagyhatatlan: a Szekszárdi Szüreti Napok. Oda el kell menni, mert az a régió legjobb borfesztiválra, nyugodtan vitatkozzanak, akik nem így gondolják, de szervezésben, programokban, borokban és borkultúrában itt a választék kiemelkedő. Szívesen járunk mi máshova is, jól is érezzük magunkat, de valahogy eddig mindig itt volt az ötös. Megnézzük, idén is így lesz-e! No és a ráadás: szombaton éjszakára is van egy kihagyhatatlan ajánlatunk: Open Stage koncert a Maul Kisvendéglőben!
Szívünket képzeletbeli fanfárok dobogtatják meg, hiszen ismét itt, ahol minden(nek) szép(nek) és jó(nak kellene lennie), pamparam, Pécsett a Király utcán. Az utóbbi év során a válság purgált már ki vendéglátóegységet innen, meg nyíltak új helyek is, de mi egy régi motorost választunk. Nagy brainstormingot nem sejtünk a Király Pizzéria & Snack Bar keresztelője mögött, az utca és a kettős jelentés indokol. Az ambvivalenciában azért nem kell fuldokolnunk, de továbbra is sajnáljuk a tejszínt a carbonárára. Vagy éppen magát a carbonárát.
A szekszárdi Bella Napoli étterem tulajdonosát és szakácsát mindenki ismeri a tolnai megyeszékhelyen. Országos hírneve pedig most már nem csak azok körében nő, akik egyszer is a vendégei voltak. A Csiszár Jenővel közösen vezetett Olasz meló című műsorban augusztus óta a képernyőn is találkozhatnak vele a tévénézők. Interjúnk a Pécsi Borozó 2009. tavaszi számában jelent meg printben, és valamilyen rejtély folyamán eddig nem tettük fel a webre. Most pótoljuk.