Vadhúsból készült kolbásszal, szarvas sonkával ha nem is sokan, de azért többen kóstolhattak már. Viszont arra fogadni mernénk, hogy a közelmúltig csak néhány szerencsés ha evett párizsit, vagy pástétomot vadhúsból, abban pedig már egészen biztosak vagyunk, hogy aszpikos vadpörkölttel senki sem találkozott. A különleges, teljesen újdonságnak számító termékeket ugyanis csak néhány hónapja „találta fel” és forgalmazza a gyártó Agrover Kft. Az eddig elsősorban a házias sertés húsárukat Zengő brand alatt készítő pécsváradi vállalkozás egy éve Európában is egyedülállóan vadhúsból készült húsáruk széles választékát vezette be a piacra.
Szándékosan nem élek a lehetőséggel, a címben kínálkozó poén ellövése kapcsán. Viszont aggodalomra semmi ok: ez egy véres sztori, amely végén, de lehet, hogy már a legelején elszenderül a bégetés. Kolbászoltam a minap a vásárcsarnokban, színek, illatok, kofák, tarka képzetek kavalkádjában, amikor kedvenc hentesem felé vetődtem. Megbízható kolléga, beszerez mindent, legyen szó borjúveséről, ilyen-olyan alkatrészekről. Gondoltam jól esne, ha a tervezett pásztorpite birkahúsból készülne, mert pontosan annyival ad többet, amennyi elegendő egy átlagos nap megmentéséhez. Kérdeztem, hogy mi a pálya birka ügyben? A válasz mérsékelten elszomorító: általában nagyobb ünnepek környékén bárány is, birka is beszerezhető.
Hoffer Zsuzska koncertjével kísért borvacsorát rendeznek november 26-án a villányi Matias Borozóban. Az este hat órakor kezdődő est házigazdája Kiss Gábor főborász lesz, az ételeket a győri Matias Étterem executive chef-je, Turcsán Tamás készíti.