A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.
Új köntöst kaptak a villányi Tiffán Ede Pincészet borai. A jól ismert logó maradt, a címkék viszont megjelenésükben letisztultabb külsőt kaptak. A váltás célja, hogy a borok eleganciájukat, harmóniájukat és a kifinomult villányi stílusukat megjelenésükben is tükrözzék. Az új arculat kidolgozása Králik Péter grafikus együttműködésével készült.
A Szekszárdi borvidéki borversenyen az idén összesen 51 borászat 238 mintája került a zsűri elé március 28-án, a benevezett tételek kétharmada a palackos, míg egyharmada a hordós kategóriába tartozott. Az eredményeket április 27-én, a Szent György-napi Borünnepen hozták nyilvánosságra.
Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a kékoportó szőlőből készített borok világversenyét. 2019. április 25-28. között immáron hagyományosan Pécs és Villány ad otthont a találkozónak, amelyen az idén 6 ország 100 bora mérettetik meg.
Negyedik alkalommal rendezték meg áprilisban a Szigetvár város bora borversenyt, amelynek a Zrínyi Vár Kapitány-terme adta a helyszínét. Dr. Vass Péter polgármester nyitotta meg a díjátadó rendezvényt, amelyen Hóbor Lászlóné, a Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület elnöke is köszöntötte a vendégeket. Havrán István, a Borbíráló Bizottság elnökének beszámolóját és értékelőjét is meghallgathatták a résztvevők, majd az eredményhirdetés következett.
A VinCE Budapest Wine Show 2010 óta az év egyik legjobban várt boros eseménye, melynek célja, hogy egyedülálló találkozási lehetőséget biztosítson a hazai és a nemzetközi borkedvelőknek, borászoknak és a szakmának, kiváló magyar és külföldi borok, pezsgők, párlatok és gasztronómiai ínyencségek társaságában. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is kiemelt szerep jut az egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak, ahol a külföldi elismert előadók és tételek mellett kiemelt szerepet kapnak a hazai szakemberek és csúcsborok.
A Villányi borvidék tavaly elindított, fiatalos, könnyed, mosolygós közösségi bora már az első évjáratával meghódította a fogyasztókat, a legtöbb pincénél hónapokkal ezelőtt elfogytak az első évben kihozott készletek. Nem kell azonban tovább várni a REDykre, hiszen április 4-én a budapesti Doblóban elstartolt a 2018-as évjárat. A Villányi borvidék már korábban is összefogott, ám míg korábban a prémium szegmensen, a nagyformátumú vörösborokon volt a hangsúly, mint a Villányi Franc esetében, most eljött az ideje, hogy fókuszba kerüljön Villány könnyed oldala is.