Kérem Várjon!
Hírek
ProWeinon a Villányi Franc
Kovács Boglárka Dóra - Tancsó Attila
2023 May 07.
A Villányi borvidék idén harmadik alkalommal vett részt önálló standdal a borok és spiritek legmeghatározóbb európai kiállításán, a Düsseldorfi Prowein-on. A szakmai expo március 19-21. között került megrendezésre 6000 kiállítóval, 60 országból. Az esemény látogatói száma messze túlszárnyalta a tavalyit. Míg 2022-ben 38 000 vendég látogatta az expot, 2023-ra ez a szám 49 000-re nőtt. A Villányi Borvidék kiemelten a térség premium vezértermékével, a Villányi Franc-nal és 9 önálló borászattal jelent meg a látványos régiós standon.

Személyesen az alábbi pincészetek boraival találkozhattak a látogatók: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Koch Csaba Vinart Pincészet, Polgár Pincészet, Streit-Zágonyi Pincészet, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

A Borvidék a vásáron való megjelenésen túl 2 szakmai off-programmal színesítette a térségi prezentációt. Elsőként hivatalos “ProWein goes city” programelemként Düsseldorf város “felett”, a rooftop hangulatú Sturmfreie Bude-ban szervezett mini masterclass-t és sétálókóstolót az előzetesen regisztrált szakmai vendégeknek. Ehhez az eseményhez az említett pincészeteken kívül a Malatinszky Kúria is csatlakozott.

 A mesterkurzuson Peter McCombie MW és Horkay András DipWSET közös előadásában hallgathatták meg a Villányi Borvidékről szóló legfontosabb információkat az érdeklődők.

Az eseményen több, mint 100 szakmai partner tette tiszteletét. Március 20-án a Magyar Nemzeti standon “Villány két arca” tematikával ismerhette meg a hallgatóság a Villányi Borvidék vezértermékeit ugyancsak Peter McCombie MW és Horkay András DipWSET közös előadásában.