Körülbelül negyedjére ülök le avval a szándékkal, hogy írok néhány sort a pörkölésről – és most valóban ez fog következni. Így utólag belátható, a szándék az elején kicsit légből kapott volt, hiszen mégsem a fejjel a falnak, majd az ütött résen tovább-elvét követjük, mert a kávés ember nem rohan, nem az instant koffein mámort hajhássza, hanem gyönyörodáz és a babszemekbe zárt szépséget kutatja nyughatatlanul.
Harmadik alkalommal rendezte meg április 10-én és 11-én a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin kiadója, a VinOliva Kft. a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt, amely a fajta egyetlen határokon átívelő megmérettetése. A három év alatt megkétszereződött a résztvevő országok száma, csakúgy, mint a versenyt követő kóstolófesztiválra ellátogató borkedvelőké, így a sikerrel záró pécsi világtalálkozó szervezők már a folytatáson gondolkodnak. Jövőre is lesz verseny, lesz fesztivál, de addigra szeretnék időzíteni a portugieser történetét és jelenlegi helyzetét feltérképező könyv kiadását is.