Kérem Várjon!
Hírek
Huszonöt díj borokat keres!
topi
2015 April 14.
A Pannon Borrégió Egyesület 2015-ban nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt. A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a Magyar Bortörvény előírásainak megfelelnek.

A nevezési lapokat postán, illetve e-mailben, szkennelve kell eljuttatni a szervezők címére. A nevezési díjaknak a nevezési határidő előtt be kell érkeznie a megadott számlaszámra. A borokat a megadott időpontban borvidéki gyűjtőhelyeken folyamatosan, munkaidőben lehet leadni.

A nevezési lapot innen is le lehet tölteni!!!

Nevezési határidő: 2015. május 6., szerda.

Nevezési díjak:

első bor 10.000 Ft + ÁFA (bruttó 12.700 Ft),
minden további bor 5000 Ft + ÁFA (bruttó 6.350 Ft).

Átutalási bankszámlaszám: VinOliva Kft. 50800111-11186346.

A nevezési díjaknak a verseny kezdetéig be kell érkezniük a szervezők által megadott számlaszámra. A verseny résztvevői minden egyes versenyeztetni kívánt tételből fajtánként a 0,75 l-esből 3 palackot, a 0,5 l-es palackokból 4 mintát kell, hogy eljuttassanak a verseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős szervezőkhöz.

Borok gyűjtőhelyei:

  • Pécs-Mecseki Borút (Pécs)
  • Tenkes Hegyközség (Siklós)
  • Villányi Hegyközség (Villány)
  • Szekszárdi Hegyközség (Szekszárd)
  • Völgységi Hegyközség (Bonyhád)


A Pannon Borrégió TOP25 sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére 2015. június 6-án 16 órakor kerül sor a pécsi Zsolnay Negyedben. A nagyközönség számára kulturális programmal kísérve ugyanitt lesz lehetőség a kóstolásra, összesen 300 fő részére. A nevezők kötelezik magukat, hogy az eredményhirdetésen és a kóstoltatáson személyesen vagy megbízott által a rendezvények teljes ideje alatt képviseltetik magukat

A nevezők kötelezik magukat, hogy a TOP25-be került borukból vagy boraikból 12 palack bort a kóstolókra térítésmentesen a szervező részére bocsájtanak. További 6-12 palack bort a kóstoltatásra nagykereskedelmi áron adnak át a szervező részére.

A PANNON BORRÉGIÓ TOP 25 borversennyel egy időben kerül sor „A Pécsi Tudományegyetem Bora 2015”kiválasztására is. A termelőknek ezekre is lehetősége van jelentkezni, további nevezési díj megfizetése nélkül. Erre a versenyre plusz 3 palack bort kell csak leadni a szervezőknek  fentebb megjelölt határidőre.

További információk és versenyszabályzat: www.pecsiborozo.hu/top25