Kérem Várjon!
Hírek
EUrópa ízei Baranyában
bori
2021 April 23.
Ételfotó-pályázatot hirdetett a Europe Direct | Baranya Megyei Európai Információs Pont, amelynek a héten zárult le a zsűrizése - a zsűriben ott volt a Pécsi Borozó is. Főétel és desszert kategóriában vártak európai ételeket, baranyai lakosok kivitelezésében. A desszertek izgalmasabbak voltak és szebben fotózva, ennyi szubjektivitás jöhet előzetesen, de mutatjuk a nyerteseket.

Az ételfotó nyereményjáték zsűrije (MAUTNER Zsófia szakács, közgazdász, gasztroblogger, műsorvezető,  GYŐRFFY Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatója, a Pécsi Borozó főszerkesztője, NAGY KATALIN, a Pezsgőház Étterem vezetője, SZABÓ Réka Kata, a Yokka Desszertműhely vezetője, HORVÁTH ZOLTÁN, Baranya megyei kormánymegbízott és KERNER Barbara, az Europe Direct Baranya vezetője) nem könnyen választott a beérkezett pályázatok közül.

A főételek átlagos szintje mind az ételek elkészítésében, tálalásában, mind a fotó vonatkozásában sokkal gyengébbnek bizonyult a desszert kategóriánál. Ezt kicsit nehezményezte a zsűri, ugyanakkor sok történet is érkezett a fotók mellé, közte egészen jól megírtak és izgalmasak, amiket szintén plusz pontokkal értékeltek. Hét ételfotó érdemelt ki díjakat, mégpedig az alábbiak.

EUrópa ízei – NYERTES PÁLYÁZATOK

FŐÉTEL kategória

DESSZERT kategória

KÜLÖNDÍJ:

NYEREMÉNYEK:

Főétel kategória:
1. díj konyhai robotgép
2. díj Mautner Zsófia szakácskönyv csomag
3. díj 50 étel a nagyvilágból, a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve és Pécsi Egyetemi Borbirtok ajándékcsomag

Desszert kategória:
1. díj YOKKA Desszertműhely tematikus workshop 1 fő részére
2. díj turmixgép
3. díj könyv – sütemények, édesség témában

Különdíj: Pezsgőház Étterem, Pécs ajándékutalványa

PARTNEREK:

Pécsi Tudományegyetem
Pezsgőház Étterem, Pécs
Yokka Desszertműhely, Pécs