Kérem Várjon!
Hírek
Fuss Palkonyán!
bori
2015 February 18.

Mi jut eszébe Palkonyáról? Pünkösdi Nyitott Pincék? Ördögkatlan Fesztivál? Esetleg Európa Kulturális Faluja? Vagy éppen a villányi borok? Sok-sok felejthetetlen élmény fűződik Palkonyához. Áprilisban a sportszeretők számára is megnyitja kapuit a már jól ismert pincesor és vidék.

Egy észveszejtően jó Palkonyai Dűlőfutásra invitálják a futá kedvelőit, mikzben megismerhetik a Villányi borvidék valóban gyöngyszem faluját, a szőlődűlőket, ahol a helyi borok születnek, a Szt. Bertalan Kápolnát, a Vylyan birtok szőlőligeteit és a Kék túra egy-egy szakaszát. Természetesen az útvonal  gyalogolva, és túrázva is teljesíthető.

Az esemény a palkonyai borászok és pincészetek, a Palkonyai Önkormányzat és a Vylyan pincészet közreműködésével valósul meg, valamint néhány támogatóval. Futás közben a kísérőket, futás után a résztvevőket is várják sok szeretettel a nyitott pincék, koncerttel, borkóstolókkal, gyerekprogramokkal­*. A futókat, túrázókat négy frissítő ponton várják a helyi pincék, ahol a frissítők mellett sport fröccsöt is készítenek.

A távot teljesítő résztvevők egyedi befutóérmet és az esemény logójával ellátott pólót  kapnak, emellett nyereményjátékban is részt vesznek. Fődíj egy hétvége a Borvirág vendégházban Palkonyán. További értékes nyeremények is a helyi vállalkozók felajánlásainak köszönhetők: borok a résztvevő pincéktől, Nóra porta kézműves szörp csomag, borkóstolók, belépő jegyek.

Résztvevő pincék: Haraszti pince, Hárságyi pince, Mayer pince, Mokos pince, Suta pince, Vylyan pincészet, Zsirai pincészet

A választott útvonal kiválóan illeszkedik a szezon borvidék futásaihoz.

*A programok szervezés alatt.

Időpont: 2015. április 25.

Rajt: 11:00

Távok:

S: 8,76 km - szintemelkedés 218 m

M: 19,2 km - szintemelkedés 384 m

A verseny útvonala rövid betonos szakaszt követően a K+ illetve a Kék turista jelzésen halad, érintve a Szent Bertalan kápolnát. Talaja váltakozva löszös, agyagos, majd erdei. A kisharsányi Fekete-hegy tetején található Vylyan terasz frissítője után fordul vissza a rövid szakasz.

A hosszabb távon ezután betonos dűlőutak váltják egymást, míg újra be nem ér a szőlősorok, majd az erdei környezetbe. A Kék túra útvonalát elhagyva, Palkonya halastavak és csodás panorámájával fejeződik be a közel félmaratoni táv.

Szintidő nincs! Mindenkit megvárunk.

Nevezési díj tartalma:

  •  egyedi befutóérem
  •  az esemény logójával ellátott pamutpóló
  •  időmérés
  •  frissítés (víz, fröccs, szőlőcukor, mazsola, zsíroskenyér)
  •  orvosi jelenlét

Nevezési díj:

    2015. február 28. 23:59-ig 2000 forint egységes

    2015. március 31. 23:59-ig M táv 2500 forint, S táv 2000 forint

    helyszínen M táv 3000 forint, S táv 2500 forint

Palkonyai lakosoknak és a Vylyan pincészet dolgozóinak 1200Ft a nevezési díj.

Elérhetőség:

Weboldal: www.dulofutas.hu

https://www.facebook.com/palkonyaidulofutas?fref=ts

Email: info@dulofutas.hu

Tel.: +36-70/329-1604

Legolvasottabb
Legfrissebb