Kérem Várjon!
Cikkek
Heimann Zoltán az Év Európai Borszakértője
Németországban díjazták a szekszárdi borászt
bori
2011 April 11.

A német Baden-Württemberg tartományi Borászati és Állam Minisztériumok öt éve alapították az ArtVinum rendezvényt és a hozzá kapcsolódó díjakat. Minden évben kiadják a 28 ezer hektáros két borvidék (Baden és Württemberg) legszebb fehéés vörös borainak díját, ill. egy-egy nemzetközi díjat az „Év Ifjú Európai Borászának”, ill. az „Év Európai Borszakértőjének”. A „European Wineexpert” díjat előzőleg a Barolo atyja, az olasz Luciano Sandrone, ill. a spanyol Alejandro Fernandez kapta, idén a díjat a szekszárdi Heimann Zoltán vehette át.

Baden hercege, Bernhard von Baden a következő szavakkal méltatta: „Idei díjazottunk, Heimann Zoltán, példát mutat mindabban, amik az európai borászat legfontosabb ismérvei: a hagyomány és a modernitás ötvözése, a vállalkozói bátorság, a személyes és borvidéki hitelességhez való ragaszkodás és a több generációt bevonó családi együttmunkálkodás.” A teljes laudáció innen letölthető.

Heimann Zoltán így válaszolt: „Köszönöm a díjat a családom, szekszárdi és magyar borásztársaim nevében. Köszönöm Németországnak az indulást, az eredetünket és a munka kultúráját. Köszönöm Baden-Württembergnek az Európához tartozás segítségét és köszönöm, hogy ez a díj is azt jelenti: Magyarország újra és végérvényesen Európa része.”

Gratulálunk!

Legfrissebb