Kérem Várjon!
Hírek
Indul a nevezés a Kékfrankos Grand Tastingre!
bori
2022 January 22.
A Pécsi Borozó következő tematikus bortesztje egy igazi közép-európai vörösfajtáról szól: a kékfrankosról! Vagy hívjuk Blaufränkischnek, Modra Frankinjának, Frankovkának, Franconiának, Lembergernek? Tavaly osztrák és magyar kékfrankosokat mértünk össze, idén igyekszünk bővíteni, szélesíteni a merítést. A nevezés február végéig tart!

2021-ben tavasszal kékfrankos, ősszel olaszrizling tematikus tesztjeink nagy sikert arattak. Az eredmények itt érhetők el: Kékfrankos Grand Tasting 2021 és Olaszrizling Grand Tasting 2021. Idén folytatjuk a hagyományt, folytatjuk a teszteket. A borokat idén is nemzetközi szakmai zsűri bírálja el, a teszteredményeket a PÉCSI BOROZÓ honlapján tesszük közzé, elsőként a kékfrankosokat 2022 áprilisában cikk és PDF kiadvány formájában (magyar és angol változat) publikáljuk.

Az idei kékfrankos teszt újítása, hogy nem csak vörösborokat, de 100% kékfrankosból készült rozékkal is lehet nevezni!

A szervezők címére palackot kell küldeni minden nevezett mintából, mellette a mintánkénti 6000 Ft + ÁFA összegű nevezési díj megfizetését vállalják a nevezők. A jelentkezés és borok beérkezésének határideje 2022. február 28. A Kékfrankos Grand Tasting jelentkezési lapja letölthető innen.

Ahova borok szállíthatók:

PÉCS, MAGYARORSZÁG: Pannon Borbolt Kft. 7625 Pécs, Nyírfa u. 18., vagy hívja Győrffy Zoltánt a +36 70 311 98 35 telefonszámon.

BUDAPEST, MAGYARORSZÁG: Ercsey Dániel +36 30 395 0772 telefonszámon.

Célunk, hogy Közép-Európa borait továbbra is hitelesen, megbízhatóan és pártatlanul mutassuk be a közönségnek és a borfogyasztóknak. Kiemelten kezeljük azt a két fajtát, az olaszrizlinget fehérben és a kékfrankost vörösben, amelyek szerintünk hitelesen és sokszínűen mutatják be e rendkívül izgalmas borászati multirégió, a közép-európai térség borászati kultúráját.