Kérem Várjon!
Cikkek
Írd velünk a hegy történetét!
… és nyerj Vylyan borcsomagot!
bori
2008 November 25.

A Vylyan Pincészet Classicus borcsaládja 2008 őszétől megújult címkékkel jelenik meg, és ez alkalomból a Vylyan nyereményjátékra hívja a lelkes (vagy leendő) borfogyasztókat. A címkeváltással egy régi villányi monda elevenedik meg, az új ruhába öltöztetett borok az Ördögszántotta hegyről (Szársomlyó) mesélnek.

 

 

A borok ugyanúgy, mint az Ördögszántotta hegy mondájának szereplői, együvé tartoznak, azonos történet részei – mégis más és más karakterűek. Ezt fejezik az új ruhába öltöztetett classicus borok, címkéiken a monda egy-egy szereplőjével. A borok illatukkal, zamatukkal, a monda szereplői pedig az ősi mesével ajándékoznak meg bennünket.

A feladat egyszerű: a monda szereplőit felhasználva egy „új monda” megírása. A téma szabad: szólhat a szőlőről, a borról, a pincészetről, … A történetben azonban szerepeljen Harka a szép leány, az Ördög és a Boszorkány, a Kecskét senki se felejtse, a Kakast, s a Macskát is szerepeltesse.

Szárnyaljon hát az alkotó fantázia! A történet lehet bús, vagy komikus, (esetleg tragikomikus), verses, vagy regényes. Műfaji, terjedelmi korlát nincsen, korra, nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

Beküldési határidő: január 8.

Az alábbi e-mail címre: vylyan@vylyan.hu

Az Ördögszántotta hegy mondája, s a címkék megtekinthetők a www.vylyan.hu weboldalon. További információ: Iványi Emese, 72/579-731; 30/458-11-08; vylyan@vylyan.hu

A legjobb művet értékes classicus borcsomaggal jutalmazzuk, valamint a nyertes (másodmagával) meghívást kap a Vylyan Pincészet január 17-i Vince-napi rendezvényére. Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

 

A zsűri tagjai: Bächer Iván, író, újságíró, publicista • László Ágnes, újságíró • Méhes Károly, költő, író, újságíró • Nagy Bandó András, humorista, író • Nagy Sebestyén, műsorvezető • a Pécsi Borozó magazin szerkesztősége