Kérem Várjon!
Cikkek
Kóstolja meg Szekszárd ízeit!
Helyi Ízek Hónapja
X
2012 August 16.

Egy fesztivál, ahol a helyi ízek a főszereplők: minden augusztusi hétvégén lehetősége van megismerni a garantáltan közeli forrásból származó ételeket és készítőiket. A Slow Food mozgalom mára Magyarországon is egyre népszerűbb – az Olaszországból indult kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy az „őszinte”, helyi ízeket, a fenntartható élelmiszertermelést támogassa a nagyüzemi gyártással szemben.

Ezt az elvet tűztük zászlónkra, amikor Szekszárd és környéke termelőinek bevonásával májusban megnyitottuk a kisvárosban a Szekszárdi Helyi Élelmiszer Boltot. De a bolt még nem elég: folyamatos programokkal, találkozókkal hívjuk fel a környékbeliek és az ide látogatók figyelmét a környék kulináris kincseire.

Az augusztusban rendezett Helyi Ízek Hónapja fesztivál programjában minden hétvégi napon délelőtt 10-kor kóstoló kezdődik a Nefelejcs köz 12.-ben található boltnál a termelők részvételével, így valóban lehetőség van arra, hogy kapcsolat jöhessen létre készítő és vásárló között.

A minden szombaton és vasárnap délelőtt 10-kor kezdődő programon minden nap más a téma: a tejtermékek, kenyerek, borok, zöldségek – és még sorolhatnánk. A látogatók az ízekkel való ismerkedésen kívül a termékek elkészítésének módjáról, a termelésről is mindent megtudhatnak – valóban első kézből.

Részletes program: szekszarditermek.hu, facebook.hu/helyitermek

A Szekszárdi Helyi Ízek Hónapja programot a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatja.

„A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatósága jóváhagyásával valósult meg.”