Kérem Várjon!
Hírek
Mosoly a palackon
bori
2014 November 17.
Tizedszer keresett újborához címkét a kisharsányi Vylyan Pincészet. A pécsi művészetis középiskolások és egyetemisták ezúttal is nagy számban indultak a megmérettetésen, a győztes ezúttal egy mosolynak köszönheti az elsőséget.

És akkor vágjunk a közepébe, jöjjenek az eredmények:

A különdíjas (facebook kedvelések alapján): Csibi Anett /MK, grafika szakos hallgató/

III. helyezett: Bocsi Éva /MK, tervezőgrafika szak/ - Imádtuk a kreatív ötletét (miszerint a címkéből  karkötő és csokornyakkendő hajtogatható) 

II. helyezett, nagyon szorosan: Nagy Kornélia /MK, tervezőgrafika szak/. Nagyon 'finomkezű", sajátos világú címkéje igen nagy fejtörést okozott a zsűrinek, hogy a dobogó első vagy második fokára helyezze? 

I. helyezett:

Az idei Bogyólé nyertes tervezője Cziráki Maja, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának első éves hallgatója. 

Maja terveiben abszolút a grafika szerepel, ugyan még csak első éves, de a grafikus pályán reméljük, nagy löket lesz neki ez a díj, amelyben nem csak a120.000 Ft és a bornyeremény számít, hanem főleg az, hogy húszezer Vylyan Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját és nevét, a média publicitásról nem is beszélve! A művésznő magyarázata szerint, a címkén maga a kis bogyó látható, aki őrzi az erjedő bort, azaz a bogyó levét (kék kabátja a héj, a pocakban pedig a lé). A címke olyan szívmelengető és kedves, mint maga a bor.

A díjakat Debreczeni Mónika birtokigazgató adta át a Bogyólé nyitányon (a pécsi Zsolnay Negyed) re:public galériában, ahol az újborral koccintottunk a dobogós művésznőkre!

És ami volt még: a 10 év megünneplése, Győrffy Zoltán (Pécsi Borozó) szívet melengető megnyitója, 'Babóca-lé', stílusteremtő bor-slam KÖVI (Kövér Andrsás) módra, fergeteges lemezlovasok (Kovács Balázs & Periszkóp) móka, kacagás...