Az Egri Borvidék – Egri Bikavér mesterkurzus, a Berliner Wine Trophy 2024 borverseny kísérő programjaként lett meghirdetve a borversenyen részt vevő nemzetközi bíráknak. A mesterkurzus helyszíne a Berlini DWM Hotel am Borsigturm volt, akik felajánlották csodálatos kóstoló termüket a július 28-i, vasárnap délutáni bemutatóhoz.
Az Év strandétele idén a balatonlellei Mesés nyári káposzta, a legjobb strandbüfé étel az alsóörsi pisztácia pesztós lángos, az év stranddesszertje a gyümölcsös tarhonyapuding Zamárdiban, vega különdíjas a badacsonyörsi Patisszon kukoricahabbal és az év felfedezettje a Julcsi Kalácsoda Siófokról.
Őszinte borok, nyitott kertek és természetközeli programok Erdőbénye borászatainál. A fesztivál ideje alatt bármikor be lehet ülni egy-két pohár borra vagy a gourmet gasztro kiállítók által kínált finom falatokra. Emellett számos különleges borkóstoló, irodalmi estek, zenei- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várják a látogatókat Tokaj-Hegyalja békés, mesebeli falujában.
Elzász a jövőben engedélyezi a syrah, a nebbiolo, a chenin blanc és a vermentino fajtákat. Az ismert világfajtákon túlmenően további hat gombaellenálló fajtát is engedélyeztek. Ezek pedig a selenor, voltis, opalor, johanniter, souvignier gris és a coliris fajták (mindegyik fehérborszőlő fajta, francia vagy német nemesítések).
Egy mendozai (Argenína) egyetem kutatócsoportjának kísérlete bíztató eredményeket hozott a hőhullámok elleni védekezésben.