Csütörtöktől vasárnapig búcsúztatják a nyarat Pécsett a Széchenyi téren. Négy napon át koncertek, kirakodóvásár várja a látogatókat, és a Mediterrán Hangulatok Bora verseny eredményt is kihirdetik.
A Brill Pálinkaházat évek óta a legjobb magyar pálinkakészítők között jegyzi szakma és fogyasztó egyaránt. A hazai és nemzetközi versenyeken elért eredmények, a dinamikusan növekvő fogyasztói kereslet igazolja, hogy Krizl Edit és férje, Nagy Attila jól döntött, amikor hat évvel ezelőtt beszerezték az első igazi főzőgépüket és leigazoltak a prémium kategóriába. Azt az egyutas, tornyos lepárlót, melyben többek között a Magyarország legjobb pálinkájának választott Irsai Olivér Szőlőpálinka 2009 is készült.
Egy kultikus, legendákkal és karakterekkel teli, meg a látókörből legtöbbször kieső fröccsözőt látogattunk meg. Vizezett fröccs és egyéb meglepetések, tisztességes bor a körforgalomnál.
Donji Miholjac idegenforgalmi közössége mutatkozott be pénteken a Tenkes Csárdában. A Harkányi Tourinform és a horvát település turisztikai irodája által közösen szervezett esten néptáncosok és népzenészek adtak műsort az étterem teraszán. De leckét adtak abból is, hogyan kell jól kihasználni egy térség adottságait.
Magyarországra visszatelepedett, majd idén januárban Kaliforniába visszatért Borturistáink jóvoltából amerikai borok kerültek sorra kedden, a Szerdai Borklubban. Brutál testek és vaskos ízek, 20-tól 100 dolláros palackáron. Beszámoló Mclosh jegyzetéből.
Légli Ottó hat bora mellé készítenek ételt az Addo Café-ban (Kossuth tér) augusztus 17-én, kedden. A vacsorán a borász mutatja be a borait, érdemes időben asztalt foglalni.
Hétvégén, augusztus 13-a és 15-e között rendezik meg a 17. Baranyai Gazdanapokat Szentlőrincen. A szakmai rendezvényre idén is több borász, sajtkészítő, növénytermesztő települ ki, érdemes lesz böngészni a kiállítók között.
Vasárnap elkezdett összeállításunkat két halászcsárda bemutatásával folytatjuk, Mohácson és Szekszárdon kerestük a legjobb halászlét.
Augusztus 13-án, pénteken egész nap néptánc, népzene, népi kézművesek mutatkoznak be a Tenkes Csárdában a horvátországi Donji Miholjacból. Siklós testvérvárosából gasztronómiai különlegességek is érkeznek majd.
Időszakos urbán kocsmainstallációt és hangulatával a kilencvenes évek elejét idéző belvárosi kocsmát kóstolva folytatjuk a fröccs-kalauzt, kellemes meglepetésekkel mindenki számára.