Kérem Várjon!
Cikkek
Radó Borvacsora a Kalamárisban

Sokak számára talán helyben is ismeretlenek a pécsi pincészetek. Ezen változtathat például az az borvacsora, amelyen a pécsi Kalamáris vendéglőben február 13-án, pénteken mutatkozik be a Radó Pince. A pécsi borászat az elmúlt éven jelentős sikereket ért el, így például megnyerték a Pécsi Borozó cirfandli tesztjét egy édes borral, míg a száraz 2007-es cirfandli bekerült a Borigo magazin tavalyi TOP 100 bora közé.

bori
2009. február 11. 08:17:55
Cikkek
Új képzések Pécsett

Még van idő jelentkezni: a közeljövőben két, borral kapcsolatos képzés is indul Pécsett. Február 15-ig kell jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem induló szőlész-borász kétéves felsőfokú szakképzésre, míg február 17-én tartja tájékoztatóját a Pannon Boregyetem Konzorcium szervezésében induló egyéves sommelier képzés.

bori
2009. február 9. 10:21:54
Cikkek
Nemzetközi konferencia Pécsett

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Pannon Borrégió február 26-án és 27-én rendezi meg – a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint velünk, azaz a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazinnal együttműködésben – immáron hetedik szőlészeti-borászati konferenciáját. A nemzetközi tanácsadásra rangos hazai és külföldi előadók érkeznek Pécsre, érdemes lesz eljönni és meghallgatni őket. Íme a pontos program:

zoranka
2009. február 7. 14:20:54
Cikkek
Hungarikumok a Szerdai Borklubban

Ezúttal hungarikum jellegű borokat kóstolt a szerdai borklub, tematikailag annyi volt az előzetes kérés a csapattól, hogy lehetőleg valódi régi magyar, és ne honosított, illetve nem újonnan keresztezett fajtákat hozzon a társaság. Ennek nagyjából sikerült is megfelelni. Előzetesként nehéz lenne bármit is mondani általánosságban, annyira tág a témakör, öröm volt tapasztalni, hogy jó néhány egyedi, különleges borral találkoztunk, amik egy új színt vihetnek a magyar borok termékpalettájára, kis plusz figyelemmel nemzetközi szinten is mutogathatóvá válhatnának.

Szabó Zoltán
2009. február 5. 20:57:56
Cikkek
Teás és boros vodka

 250 liternyi édes tea ízesítésű vagy muskotálybor ízesítésű vodkát tud egyszerre főzni a dél-Karolinai (USA) Firefly (szentjánosbogár) Szeszfőzde. A friss alapítású cég azért is egyedi, mert övék az első szeszfőzde a nagyon sokáig szeszfőzde és alkoholfogyasztás ellenes Dél-Karolinában. Másrészt a teás vodka ötletük, hát az nagyon üt! MsTea első írása a Pécsi Borozón.

MsTea
2009. február 4. 08:00:56
Cikkek
Janus Pannonius emlékére koccintanak

A Petőfi Irodalmi Múzeumban Janus Pannoniusra emlékeznek, akiről tudnivaló, hogy a virágzó mandulafák mellett a szőlőtőkék termésének is hódolója volt. A pannóniai reneszánsz irodalom mellé most autentikus pannóniai (villányi, szekszárdi, pécsi, mohácsi és hosszúhetényi) borok társulnak. Kötetbemutató és pannon borok kóstolója, február 13-án.

bori
2009. február 3. 09:15:30
Cikkek
Borvacsora Siklóson

Az előre tervezés hívei vagyunk, ünnepi februári napra ajánlunk jó szívvel esti programot. A Borozóban (Siklóson) Iványi Zsófi a vendége a borvacsorának, nem is akármikor: február 14-én. Mi korábban bemutattuk, most itt az alkalom a borkóstolásra.

RMP
2009. február 1. 20:40:38
Cikkek
Nyereményjáték

A kulináris világ egyik legellentmondásosabb figurája Gordon Ramsay. Az angol sztárszakács, a Michelin-csillagok fanatikus gyűjtője állandóan pörgő, szitkozódó, kérlelhetetlen maximalista, aki tudása és munkája mellett stílusával és szerepléseivel állandó helyet követel magának a médiában. A magyar közönség a különböző csatornákon futó tévéműsorok után most három könyvön keresztül ismerkedhet-főzhet a fenegyerekkel.

 

emzé
2009. február 1. 13:58:26
Cikkek
Syrah a Szerdai Borklubban

Na már mindjárt kössön belém valaki, hogy az nem is syrah (szírá), hanem shiraz (siráz). Pedig ugyanaz ám. Csak amíg egyik fő szülőterületén, francia nyelvterületen inkább az első verzió dívik, addig az angolszász/búr világban (elsősorban Ausztrália vagy Dél-Afrika itt a húzóágazat) a második verzió a tetszetősebb. Nálunk meg kinek hogy puffant. Merthogy nem egy hungarikum, annyi szent, sokan perzsa eredetűnek mondják, mások ősfranciának, felmerült egy albán szál is - mi az ismerkedésre kiválasztottunk véletlenszerűen 16 palackot. És először fordult elő a klub történetében, hogy ketten is ugyanazt hozták. Ráadásul a későbbi „nyertest”.

zoranka
2009. január 29. 10ó
Cikkek
Duplán az Év borászata lett a Vylyan

A magyarországi elismerés után a dán Vinbladet bormagazin is a 2008-as év borászatának választotta a Vylyan Pincészetet, az év borászának pedig Debreczeni Mónikát. Külön öröm, hogy a kifejezetten borokra specializálódott Vinbladet teljes februári-márciusi számát a magyar bornak szentelte. Aki nem tud dánul, annak sem kell búsulnia, mert a képek magukért beszélnek.

emzé
2009. január 28. 15:03:08
Összesen 2580 db találat. 249/258 oldal.