Kérem Várjon!
Cikkek
Kisfröccs, nagy pohár
kb
2009 July 11.

Nagy sikernek könyvelhető el az első budapesti Fröccsünnep – a rendezvényen 15 ezer kisfröccs fogyott el. A július 20-i ünnepen részt vevő kereskedők jövőre is szívesen részt vesznek a rendezvényen. A Magyar Bormarketing Kht. adatai szerint a világrekorder 500 literes kisfröccsel együtt összesen mintegy 15 ezer kisfröccsöt fogyasztott el a közönség.

Örökre beírta magát a fröccs a nemzetközi rekordok könyvébe: sikerült ugyanis az a Guinness-rekordkísérlet, amelyet a budapesti Fröccsünnepen rendezett a Magyar Bormarketing Kht. június 20-án, a Városháza Parkban. A világ legnagyobb kisfröccse így hivatalosan is 500 literes.

A rekorder kisfröccs 250 liter neszmélyi rozéborból és 250 liter szódából készült. A fröccsöt a Guinness World Records Londonból a helyszínre érkezett képviselője, Bánfi Andrea hitelesítette, amikor a színpadon átnyújtotta Szabó Borbálának, belföldi programigazgatónknak az erről szóló tanúsítványt. A helyszínre látogatók előadásokat hallgathattak a jó fröccsborról, vagy a szóda történetéről, miközben a Paganza, a Folkfree, Szalonna és Bandája és a Maszkura és a Tücsökraj zenélt.

A Fröccsünnepen kiállító kereskedők adatai szerint standonként 150-200 liter bor fogyott el fröccs formájában a rendezvényen, amely a rossz idő ellenére sikeres volt. Ez azt jelenti, hogy a közönség által teljes egészében elfogyasztott világrekorder kisfröccsöt beleértve, mintegy 15 000 kisfröccs fogyott el a rendezvényen.

A kereskedők egyöntetűen sikernek könyvelték el a rendezvényt, és szívesen részt vesznek jövőre is egy ilyen eseményen. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a kereskedők kiemelték a szép környezetet és a rossz idő ellenére kilátogató sok vendéget. A Borbolt, Borkápolna, Metro, Monarchia Matt International, Radovin, Sexardicum és Wine and Coffeehouse rendszeres pozitív visszajelzést kapott az árképzésre (egy deci bor macimált ára 100 forint volt), és az ennek ellenére kínált jó borminőségre, ami az esemény koncepciója volt. Sikernek tartotta a rendezvényt a játszóházat és természetbarát anyagokból készített játékokat bemutató Meska.hu csapata, és a WSET Nemzetközi Borakadémia is. A fröccsökhöz a szódavizet a MOSZI Országos Szikvíz Ipartestület biztosította.

Az Fröccsünnepről, a fröccs történelméről és fröccsfajtákról bővebben a www.egyjofroccs.hu oldalon lehet tájékozódni.