Kérem Várjon!
Cikkek
Koccintsunk a Sétatéren!
Koccintás 2013
bori
2013 August 19.

Van valami különleges hangulata a pécsi Sétatérnek. A gesztenyefák alatt üldögélni, beszélgetni, borozgatni a nyár elmaradhatatlan élménye. Augusztus huszadikán erre a hangulatra, erre az élményre alapozva szervezzük meg immáron harmadszor a pécsi Koccintást. Tavalyelőtt kétszázan megnyertük az első versenyt a nagyvárosok kategóriájában, a tettyei Tüke Borháznál cirfandlival koccintottunk. Egy évvel később ezt a számot kicsivel növelni tudtuk, de Szekszárdon ezren koccintottak, így oda került az elsőség. Idén újra nyerni szeretnénk!

A több ezer embert megmozgató KOCCINTÁS verseny 2011-es és 2012-es sikere után idén is indul a küzdelem az Ország Legkedveltebb Borvidéki Települése címért. A legkedveltebb borvidéki településekké azok a borvidéki települések válhatnak, amelyeknél - az adott település lélekszámát is figyelembe véve - abszolút értékben és arányaiban a legtöbb borász és borkedvelő koccint a megjelölt időpontban.

Az ötletet támogatva, a Pécsi Borozó és a Pécs-Mecseki Borút már 2011-ben megszervezte Pécsett a közös koccintást, ekkor a Tüke Borháznál 200-an koccintottunk a Tettyén, és ezzel Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárdon többen koccintottak ugyan, de idén újult erőkkel próbáljuk visszahódítani a kitüntető címet.

Tavaly azt írtuk: "Ha netán egyszer a város mögé áll a civil kezdeményezésnek, ahogy sok esetben idén már megtették másutt, akkor talán még hangosabban tudjuk ezt hirdetni, még látványosabban tudjuk megmutatni." Az idén mögé állt, segítette a szervezést, bízunk benne, hogy egyre inkább tudatosul így mindenkiben Pécsett, van ennek a városnak egy borvidéke, vannak remek borászai, akik nagyszerű borokat mutatnak be évről-évre.

Idén a város központjába, a Szekesegyház elé, a Sétatérre hozzuk a Koccintást, ahol esténként több ezren koccintanak egy-egy fesztivál alatt. Különleges hangulata van ennek a térnek, különleges kisugárzása, bármilyen kényelmetlenek a sörpadok vagy a lépcsők, itt hajnalig el lehet üldögélni, itt találkozunk, itt fröccsözünk, itt koccintunk hát mi is, természetesen pécsi borokkal!

Várunk mindenkit augusztus 20-án, kedden, 19.30 órára a Székesegyház előtti színpadhoz. Koccintás pontban 19.30 órakor, érkezés-regisztráció 19 órától. Poharat hozhatnak, a bort mi adjuk, hiszen nyolc pécsi borvidéki borászat, a Pécsi Borászok Céhének tagjai ajánlották fel a borokat a közös koccintáshoz!

A Pécs-Mecseki Borút standjánál (a Cella Septichora előtt) lehet átvenni délután a borra feljogosító kuponokat, amelyeket a kijelölt borászpavilonokban (Kovács-Harmat, Lisicza, Radó, Matias), valamint a Pécs-Mecseki Borút standjánál (Planina Borház, Eberhardt Pincészet, Hárs Biopincészet, Schunk Pince boraira) lehet beváltani. A kuponok 0,5 dl ingyenes borra jogosítanak fel, amellyel a színpad előtt koccintunk 19.30 órakor.

Poharat a készlet erejéig a helyszínen lehet kölcsönözni vagy mindenki hozhatja a saját kedvenc koccintós poharát!

Reméljük, hogy idén is nagyon sok borkedvelő érez kedvet a közös koccintáshoz és ismét Pécs lehet a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros


A pécsi Koccintás a Pécs-Mecseki Borút, a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, a Pécsi Fesztiválszervező Np. Kft. és Pécs MJV önkormányzata közös szervezésében valósul meg.

Legolvasottabb
Legfrissebb