Kérem Várjon!
Cikkek
Mikulás-napi pincejárás
bori
2008 December 01.

Mecseknádasdon december hatodikán, szombaton délután kettőtől rendezik meg a hagyományos Mikulás-napi pincejárást. A Trieb pincesoron ott lesz Gráf József agrárminiszter és ezer forintért 10 kóstolójeggyel ékesített kóstolópohár is kapható.

Mecseknádasd rejtőzködő borfalu, viszont érdemes felfedezni. A felnőtteknek a Mikulás pincejárást hoz minden évben, idén ráadásként Gráf József agrárminisztert és Kesjár János APEH regionális igazgatót is idehozza puttonyában.

A program délután kettőkor indul, a Wekler Családi Pincészetben akkor borászati kerekasztal beszélgetés kezdődik Gráf József agrárminiszterrel, szakemberek közreműködésével. Az egyórásra tervezett eszmecserét követően már a fesztiválsátorban folytatódnak az események

Negyed négykor köszöntő, majd a Mecseki Borrend Egyesület borlovaggá avatja Gráf Józsefet és Kesjár Jánost. A kötelezettségekben itt vége, lehet szabadon barangolni a Triebben, végigjárni a nyitott pincéket.

A pincesor végében felállított Fesztiválsátorban délutántól késő estig zenés műsorral, forralt borral, vadpörkölttel (1000 Ft/adag) várják a vendégeket. A borkóstoláshoz gravírozott pohár 10 kóstolójeggyel a helyszínen 1000 forintért megvásárolható.

Bővebb információ / kóstoló pohár elővétel / étkezési igény bejelentése, szállásfoglalás a Mecsek-kapuja Turinfo-pontban, van Groeningen Irénnél 30/ 927-5853, e-mail: mecsekkapuja@mail.tvnet.hu