Kérem Várjon!
Hírek
Sikeres borklaszter-fejlesztés
x
2014 December 19.

Sikeresen zárult a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése című projekt: 2014 december végével lezárult a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület által megvalósított, DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú „A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázat megvalósítási időszaka.

A projekt utolsó negyedévében számos marketingkommunikációs, és egyéb eszközzel bővült a Pannon Borrégió borturizmusáért aktívan tevékenykedő szervezet palettája. Így például immáron a magyar nyelvű imázskiadvány mellett angol nyelven is bemutatásra kerültek a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter tagjai, szolgáltatói, a Pannon Borrégió, és annak borvidékei, borutai. Emellett a Pannon Borrégió négy borútja; a Pécs-Mecseki, a Tolnai, a Szekszárdi, és a Villány-Siklósi; is külön kiadványokon keresztül kerül bemutatásra, amelyben a borutak, és a borúti települések megismerése mellett a borúti tagság, így a borászatok, a szálláshelyek, és az éttermek áttekintésére is lehetőség nyílik.

Fejlesztésre került a régió településein a Pannon Borrégió térképével ellátott táblarendszer, így újabb tíz helyszínen kerültek kihelyezésre táblák. Emellett borárusító pavilon is beszerzésre került, amely lehetőséget biztosít a klaszter tagsága számára különböző kitelepüléseken való részvételre, a borrégió népszerűsítésére.

Természetesen nem maradhattak el a rendezvények sem, így idén másodjára került megrendezésre, nagy közönségsiker mellett a Cirfandli Ünnep, ezúttal a Zsolnay Kulturális Negyed E48-as üvegházában található WineSpiration borturisztikai látogatóközpontban, ahol a Pécsi borvidék zászlósborának számító fajtáról tudhatta meg többet a résztvevők, és a Pécsi Borászok Céhe tagjainak Cirfandlijait is megízlelhették.

Emellett a Klaszter részt vett kitelepülőként Mecseknádasdon a már hagyománynak mondható Mikulás-napi pincejáráson, Szekszárdon a Karácsonyi Vásárban, Pécsett pedig a Luca-napi ünnepségen.

Tovább folytatódtak a jól bejáratott egyetemi rendezvények is, így 2014-ben Pécsett a Villányi házasítások, és a Pécsi pezsgő titkai szolgáltatták a témát, míg Szekszárdon a turizmus és a bor kapcsolata, illetve forró italok voltak a terítéken.