Kérem Várjon!
Hírek
Koch&Evans
bori
2021 December 16.

Debütál a 2019-es Év Bortermelőjének Koch Csabának és Evans Victoriának a 2020-as Magyar Sommelier Bajnoknak közös borcsaládja.

Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és a borászati trendek diktálása. Közös együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el, míg a kaliforniai származású sommelier a borok házasításába, és finomrahangolásába kapcsolódott be.

A két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Super Premium Villányi Franc debütált. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban és partnereiknél, valamint több magyarországi top étterem és borbár borlapján. 

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020

A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét. Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres: trópusi gyümölcsök, mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek. Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár a elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart. Már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. Ez a különleges Chardonnay önállóan is nagy élményt nyújt, de szarvasgombás ételekhez, fűszeresen elkészített rák félék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet. /Evans Victoria sommelier/

Koch&Evans Super Premium Villányi Franc 2018 

A bor közepes intenzitású rubin színnel rendelkezik, amely színből következtethetünk a bor aromavilágára. Illatában a bor melegséget és nagyszerű fajtajelleges borélményt vetít előre. A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a pipadohány, a füst, a grafit és a feketebors is. Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel, és alkohollal. Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a cabernet franc fajta jellemzői. Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után. Fiatal még, de minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot. A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni a bor. A hús ételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható. /Evans Victoria sommelier/