Kérem Várjon!
Cikkek
Nagy tavaszi medvehagymás verseny
Receptpályázat a medvehagymát szeretőknek
a szerk.
2009 March 17.

Ígéretéhez híven ismét receptpályázatot hirdet a Pécsi Borozó szerkesztősége a téli, mandulás receptpályázat sikerén felbuzdulva. A főszereplő most a medvehagyma lesz, műfaji megkötés nincs: a jelentkezők nevezhetnek bármilyen medvehagymás étellel, itallal. A recepteket április 12-ig várjuk az info@pecsiborozo.hu e-mail címre, eredményhirdetés húsvét után. (A vállalkozó kedvűek akkor még gyűjthetnek medvehagymát, kipróbálandó a nyertes recepteket.)

A pályázatra tehát a medvehagymát nem csak díszítőelemként alkalmazó recepteket várunk. Műfaji megkötés nincs, két kategóriát azonban kijelölünk. Egyrészt olyan ételeket várunk, melynek alapanyagai között szerepel eme növény, akár mint fűszer, hozzávaló, ízfokozó, stb., és elsősorban gasztronómiai értéket képvisel.

A másik kategóriába pedig olyan receptekre számítunk, amelyek kifejezetten medvehagyma jótékony élettani hatására építenek, például medvehagymás tea, esszencia, bor, tinktúrák stb.   

A pályázókat arra kérjük, hogy külön tételben sorolják fel a használt alapanyagokat, és külön leírásban adják meg az ételek elkészítésének munkafázásait. Kérjük, hogy a receptek mellé az elkészült ételről fényképet is mellékeljenek a pályázók.

Nem kötelező, de lehetőség szerint arra kérjük a pályázókat, hogy 2009. április 12-ig a recepteket tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon, egy gasztronómiai portálon, vagy receptgyűjtő weboldalon. (Egy pályázó természetesen több recepttel is pályázhat, nevezési díj nincsen.)

A receptet a leírásokkal, legalább egy fotóval és a linkkel együtt e-mailben kérjük beküldeni 2009. április 12-ig a info@pecsiborozo.hu e-mail címre.

A pályázó a részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy nevének feltüntetésével a Pécsi Borozó szerkesztősége a receptet szabadon felhasználhassa.

A pályázat határidejének lejárta után 2009. április 20-ig a zsűri eredményt hirdet, amelyet a Pécsi Borozó weboldalán, illetve a nyomtatott kiadásban is közzétesz.

A legjobb receptek beküldői a Pécsi Borozó által összeválogatott borcsomagokat (természetesen Pannon Borrégiós borokkal) és a rendszeres publicistánk, Nagy Bandó András által szerkesztett ORFŰI MEDVEHAGYMA KINCSESKÖNYVet nyerhetik meg.

TIPP: Természetesen nem feltétel, hogy a pályázó a medvehagymát maga szerezze be az erdőből. (Bár egy kis természetjárás csak hasznos lehet.) Aki azonban a ezt választja, főként ha eddig nem hozta össze a szerencséje medvehagymával, annak javasoljuk a rossz növény szedéséből származó heveny gyomorrontás, és egyéb kellemetlenségek elkerülése végett a gyors elmélyedést a témában.