Kérem Várjon!
Cikkek
Köztestület lett a Pannon Borrégió

Ellenvélemény és tartózkodás nélkül megalakult a Pannon Borvidéki Borrégió Társulás (röviden Pannon Borrégió) idén január 14-én, a Tolna megyei Kölesden. Az alakuló közgyűlés teljes egyetértésben Schmidt Győzőt, az előd szervezetnek számító Pannon Borrégió Egyesület alapítóját, a Tolnai Borvidék hegyközségi tanácsának elnökét választotta meg öt évre elnöknek, alelnökének pedig a másik három borvidék hegyközségi tanácsainak elnökeit: a pécsi Hárs Tibort, a szekszárdi Heimann Zoltánt és a villányi Bock Józsefet.

emzé
2009. január 18. 19:09:46
Cikkek

Most kivételesen nem a január 15-én lejáró mandulás receptpályázatunkat népszerűsítjük, hanem egy újabb pinot noir kóstolóról érkezik beszámoló. A helyszín Villány, a Mandula étterem. Az év első nagy kóstolója, legalábbis részünkről. A borsorban 18 pinot noir. Innen-onnan. Főleg Villány, de nem kizárólag. Zoranka lemaradt Borturista pinot kóstolójáról, de most talán még jobban is járt. A legjobbak, saját pontozása szerint, növekvő sorrendben.

zoranka
2009. január 14. 08:30:22
Cikkek
Kilenc új borrendi tagot avattak Villányban

A villányi Custodes Vinorum Borrend tagjainak száma, vagyis a borőrök létszáma korlátozott. Hatvanan lehetnek a szervezet úgymond rendes tagjai, de közéjük sajnos csak olyanformán léphet be egy borász, mint a Nemzet Színészei közé. Szerencsére még nem volt üresedés, viszont így nem bővülhet a létszám – tudtam meg a borrend kancellárjától, Maurer Györgytől.

 

Bencs János
2009. január 13. 15:55:38
Cikkek
Enoteca Corso borvacsorák

Január 30-ára ajánlanánk programot minden kedves olvasónak, meglehetős jószándékkal méghozzá. Az enoteca Corso étterem különleges menüjéhez aznap este a kisharsányi Vylyan kínál borokat. Péntek este 8-ra tud valaki jobbat?

RMP
2009. január 13. 13:47:37
Cikkek
Programot ajánlunk: Maul Borvacsorák

A villányi Maul Pince 2009 elején több borvacsorát is szervez. Elvileg minden adott: vannak kiváló Maul-borok, amelyek tesztjeinken is jól teljesítettek, és adott egy fiatal, tehetséges séf, Urszics István személyében. Három időpontot, három borvacsorát ajánlunk most olvasóink figyelmébe.

bori
2009. január 12. 7ó
Cikkek
Jégszőlő szüret a Vylyan szőlőben

Jégbornak valót szüreteltünk a Vylyan Pincészet szőlőjében. Fél hármas ébredés (hajnali), mínusz 5 (fok), szentjánosbogarak a tőkék között (fejlámpák). Még szerencse, hogy elmaradt az év leghidegebb éjszakája. Pedig bebiztosítottuk magunkat védőitallal (forralt bor). Belehalni nem kellett, de azért titokban örültünk, hogy előző este a nagyját már leszüretelték.

2009. január 10. 17:07:49
Cikkek
2008 utolsó kóstolója: Bordeaux

December utolsó előtti napján látott bennünket vendégül Evelyne & Erhard Heumann a siklósi Heumann Pincészet tulajdonosai. Ezúttal azonban nem Heumann-borokat kóstoltuk (vagyis a kötelező program lefutása után már azokat is…), hanem kicsit behatóbban ismerkedtünk, milyen is Bordeaux. Azaz milyen a (felső-)középkategóriás bordói, hiszen javarészt a 20-30 eurós tartományból kóstoltuk a borokat - ez ma Villányban talán a kicsik felső, a nagyok felső-középkategóriája.

zoranka
2009. január 9. 08:30
Cikkek

A Szegeden és környékén élőknek nem kell bemutatnom a tányéricát: napraforgó, amit Van Gogh nemcsak témájául választott, de száránál fogva a ragyogó kék égig emelt. Különös adománya a könyörtelen sorsnak, hogy a nagy impresszionista épp a tányérica virágzásának idején távozott a földi létből, túlemelkedve egy más világba, mert így sírját napraforgókkal boríthatták a búcsúztatására összesereglett festő- és kortársai.

Nagy Bandó András
2009. január 8. 08:55
Cikkek
Az év első Vylyan-szürete

Szüreteltek már hajnalban, mínusz 10 fokban, 8 réteg ruhában, elgémberedő ujjakkal? Ugye még nem? És ki szeretnék próbálni (ahogy én is)? Íme a lehetőség: A jégbor szüretet a Vylyan birtokon január 10-én (péntekről szombatra virradó) hajnali 1 órakor kezdik a Pillangó dűlőben. És várják mindazokat, akik szeretnék átélni ezt a ritka élményt!

bori
2009. január 7. 16:47:24
Cikkek
Confit de canard

Ki ne evett volna saját zsírjában sütött és eltett (ha nem is kacsa- vagy liba-), de mondjuk csirkemájat vagy sült húst? Lefogadom, kevesen vannak, akiknek nagyanyái, anyái ne készítettek volna efféléket. A hazánkban sem ismeretlen, de Dél-Franciaország specialitásaként számon tartott konfitálás tulajdonképpen nem más, mint az egyik legősibb hústartósítási eljárás: alacsony hőfokon, saját zsírjában kisütött és tárolt hús, amely hűtés nélkül is eláll, akár hosszú hónapokon át. A confit szó eredete már önmagában is kellő magyarázattal szolgál a dolog mibenlétére: a francia confire szó annyit tesz, tartósítani.

S. Pápa Petra
2009. január 6. 08:19:18
Összesen 2701 db találat. 263/271 oldal.