Kérem Várjon!
Cikkek
Anteprima VitignoItalia

Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy hosszabb vagy több rövidebb utazás (legyen az külföldi vagy belföldi) után, megtelve az élményekkel és az új megtapasztalásokkal jól esik végre hazaérni. Amikor az ember megérkezik és úgy érzi, hogy bár szép volt, jó volt, de egy darabig ez most elég táplálékot jelent az újdonságra éhes szervezetének, s szíve szerint jó ideig nem menne sehova. Ilyenkor egy kicsit jól esik visszazökkenni a régi kerékvágásba. Bemenni a munkahelyre, mesélni a kollegáknak a megélt kalandokról, kipróbálni az összevásárolt fűszereket és egyéb alapanyagokat, amikből aztán otthon sosem sikerül reprodukálni azt a fogást, amit „kint” kóstolt.

Bóka Balázs Andor
2023. december 11. 07:47:13
Cikkek

Vranec/Vranac mesterkurzus Caroline Gilbyvel

Ercsey Dániel
2023. december 7. 07:21:01
Cikkek

2023. december 6-án 12 órakor, a FELIX Kitchen & Bar-ban, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

bori
2023. december 6. 17:08:53
Cikkek
Évjáratmustra: Agancsos Pincészet, Villány
Pár pincében rákóstoltunk a friss tételekre, no meg azokra, amelyek majd csak évek múltán kerülnek a fogyasztók poharába, de azért már talán mutatják, mi várható. Az első pince az Agancsos, azaz Kovács Zoltán pincészete Villányban.
Győrffy Zoltán
2023. december 4. 07:59:52
Cikkek

„Lombok, virágok és színes kavics // a sínek mellett. Hullámos Palics.“ - írta Kosztolányi, a szülőföldjét és gyermekkorát siratva 1919-ben. De vajon most mi a helyzet Palicson? A Zvonko Bogdan borászatban jártunk.

Ercsey Dániel
2023. december 1. 07:21:19
Cikkek

Voltatok már Belgrádban, Tito mauzóleumában? Álltatok már a Száva és a Duna összefolyásánál? Kóstoltatok már egy német MW által összeállított édes borsort egy mesterkurzuson?

Ercsey Dániel
2023. november 29. 07:20:09
Cikkek
A kismartoni (Eisenstadt) főiskola hallgatóinak látogatása 5.
Ez is volt a cél, a bikavérről már hallottak, de nem tudták, hogy ez Szekszárdon (is) van. Egyáltalán, hogy az országnak csak két borvidékén lehet előállítani ezt a borházasítást. Azt sem, hogy ez egy kékfrankos alapú küvé. A név volt meg tehát, mindenféle mellékzönge nélkül – kivétel a szakvezetőnk, aki (kelet)német származásúként gyerekkori emlékkel rendelkezett a „Stierblut” feliratú borokról, de ennyi. A név, ha úgy tetszik, a brand tehát nagyon is él, de, hogy mi van mögötte – no, az teljes homály, ami viszont abból a szempontból jó, hogy nincsenek előzetes berögződések és beidegződések. Lehet építeni valamire, ami mint név ismert, mint tartalom viszont nem.
Jakab Tamás
2023. november 28. 07:13:19
Cikkek
8. Franc&Franc fórum, Villány

Eddig mindegyik villányi cabernet franc fórumon ott lehettem, úgyszólván a kitalálástól a most pénteki napig, ami az első volt, aminek a szervezéséhez már semmilyen közöm nem volt. Mielőtt bárki azt mondaná, nem pártatlan a tudósítás, ebben a tekintetben nem is lehet az. Viszont látom az ívet, fejlődést, a határok, a látószög kiszélesedését. 2015-höz képest sok minden megváltozott.

Győrffy Zoltán
2023. november 27. 07:07:47
Cikkek
Bortúra Gradistyében
Mivel a párom anyukája Sopron környékéről, egészen pontosan közvetlenül az osztrák határ mellett fekvő Und településről származik és a rokonok többsége a mai napig itt él, viszonylag sokat járunk az ország északnyugati szegletében. Igazán színes területe ez kis hazánknak, hiszen itt a magyar, az osztrák, sőt, - talán sokan nem tudják - horvát hatások is keverednek. Rendkívül izgalmas, hogy Magyarországon, mindössze 10 perc bicikliútra Ausztriától, horvát nyelvű utcanévtáblákkal és emlékművekkel találja magát szemben az ember.
Bóka Balázs Andor
2023. november 23. 07:15:25
Cikkek
A kismartoni (Eisenstadt) főiskola hallgatóinak látogatása 4.

Este, egyre később este van, jön a második nap zárása, vacsora a Bock Óbor Étterem, egy (tervezetten) nyolcas kóstolóval kísérve. Tervezetten… De, mint tudjuk, legalábbis, egyre számosabb eddigi tapasztalatom azt mutatja, a terv itt mindig felülíródik, és nem lefelé…

Jakab Tamás
2023. november 22. 07:01:22
Összesen 2576 db találat. 6/258 oldal.