Kérem Várjon!
Hírek
Tizennegyedszer is Top25!
bori
2023 February 13.
A múlt héten megállapodtunk a folytatásról, időpontokról, így bejelenthetjük: a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin együttműködésben a Pannon Borrégióval és a  Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületével 2023-ban immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg a dél-pannon borvidékek éves, regionális seregszemléjét, a Pannon Borrégió Top25-öt.

A folytatásban ugyanazt ígérjük, mint eddig: rangos és független szakmai zsűri választja ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. És bár alapjait tekintve ez egy verseny, mégsem a versengés az elsődleges cél: a TOP 25 eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, de szeretnénk azt hinni, hogy kiemelkedő lehetőség a bemutatkozásra a kisebb pincészeteknek.

Az elmúlt években száznál is több pincészet került be a régió borválogatottjába, mutatkozhatott be Pécsett és Budapesten, vagy épp Mecseknádasdon, jutott el a híre a médiában az ország minden pontjára. Szeretnénk, ha a Pannon Borrégió, mint a minőségi borok sokszínű régiója jelenne meg a borfogyasztóknál!

Az idei versenyre május 5-ig lehet jelentkezni és beküldeni a borokat. A mintaként leadott borokat a borvidéki hegyközségek segítségével gyűjtjük be.

Kóstolófesztivál 2023

A Pannon Borrégió TOP25 borversenyhez kapcsolódó, már hagyományosnak mondható eredményhirdetés és közönségkóstoló 2023. június 10-én lesz Mecseknádasdon, ahol mintegy 200 borkedvelő kóstolhatja meg a TOP25 borokat.

2023. június 10., szombat 15.00-20.00 óra között
Helyszín: Mecseknádasd, Kultúrcentrum

Kóstolójegyek ára:

  • elővételben 6500 forint (szabad kóstolást tartalmaz a díjazott 25 borból).
  • a helyszínen 7500 forint (szabad kóstolást tartalmaz a díjazott 25 borból).

Kóstolópohár bérlet: 2000 forintért.