Kérem Várjon!
Cikkek
Idén is a szokott helyen
25. Budapest Borfesztivál
bori
2016 September 07.
Nem is tudom, mikor kezdtünk eljárni a Budavári Borfesztiválra. Ez volt egykoron A Borfesztivál. Valóban. Hogy megéri-e a kiállítónak, nem tudjuk megbecsülni, de huszonöt éve jelen lenni, kétszáz körüli kiállítóval, inkább azt jelenti, hogy valahol igen. Nekünk, fogyasztóknak meg biztos jó kilátogatni, bár van már sok-sok boros rendezvény, de a Vár különlegessé teszi a kora szeptemberi borozós estéinket. És még minden évben rá tudtam találni valami, valaki újra, szóval holnap mi is ott leszünk!

A Budai Várra korábban akár 2-3 napot is szántunk, terveket szőttünk, hogy akkor tematikusan, fehérek-vörösek vagy inkább borvidékek, legyen ma csak külföldi. Aztán a tervek általában a harmadik standig tartottak ki, évről-évre több ismerős lett, belegabalyodtunk a rendszerbe és a rendszertelenségből lettek a legszebb esték, éjszakák.

Mostanában a szerdákat szerettem, idén ez a csütörtök lesz, amikor még talán kicsit kevesebben vannak, amikor még lehet pár szót váltani azokkal a borászokkal, akikkkel szinte csak itt találkozunk. Valószínleg a korral jár, hogy kevésbé bírom a tömeget, a nagy nyüzsgést, kóstolni délután, bulizni este lehet itt, de végül is ez a célja, hogy sokan érezzék jól magukat, jó zene, jó falatok (a gasztro része az utóbbi pár évben határozottan javult) és jó borok társaságában.

Holnap tehát Budapest a cél, a szerkesztőségből négyen kelünk útra, még nincs kijelölt útirány, de a ritkábban látogatott és kóstolt borvidékeket keressük meg elsőre, aztán Tokaj kihagyhatatlan és persze az este már hazai tájakon talál, vörössel zárjuk, akkor pedig Szekszárd és Villány az Oroszlános udvarban, mielőtt az M6-os békés éjszakai magányának tapasztalatát ismételjük sokadszorra.

A sajtósátorban lesz Pécsi Borozó a készlet erejéig, a tavaszi és nyári számokat ajándékozzuk a legszemfülesebbeknek.

És akkor mondjuk a hasznosat is

Belépőjegyek 3000 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Borfesztivál (www.aborfesztival.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.

Nyitva:

szeptember 8-9. csütörtök-péntek: 14.00–24.00;
szeptember 10. szombat: 12.00–24.00
szeptember 11. vasárnap: 12.00–22.00

Napijegy: 3000 Ft
Bérlet 4 napra: 6000 Ft

További részletek: http://www.aborfesztival.hu