Kérem Várjon!
Hírek
Szent Márton a Bock Pincében
bori
2016 October 04.

A Szent Márton-év Legszebb Műve pályázat alkotásaiból képzőművészeti kiállítás nyílt a hétvégén a Bock Pincében. Az idei év Szent Márton születésének 1700. évfordulója, amit 2015. november 11. és 2016. november 11. között a Szent Márton-év keretében ünnepelnek szerte az országban. A jubileumi eseményekhez kapcsolódva a villányi Bock Pince művészeti pályázatot írt ki a Szent Márton-év Legszebb Műve címmel. 

Szent Márton legendája és Márton-napi szokások témában festészet, szobrászat, éremművészet, grafika, médiaművészet és intermédia műfajokban hazai képzőművészeti intézmények hallgatóinak alkotásait várták a Bock Pince pályázatán. A beérkezett műveket szeptemberben már értékelte a zsűri: Bock József, a Bock Pince tulajdonosa, Kovács Ferenc festőművész és Darnai Ágoston, a Római Katolikus Egyház villányi plébánosa, illetve spontán beugróként az éppen Villányban vendégeskedő Légli Attila fazekasmester. Az általuk kiválasztott legjobb 13 alkotást szeptember 30. és december 15. között a nagyközönség is megtekintheti a Bock Körpincében rendezett kiállításon.

A pályázat eredményhirdetésére a pincészet Szent Márton-napi Újborünnepén, 2016. november 11-én kerül sor. Ugyanezen a napon a kiállított művek jótékonysági árverésen vesznek részt. Az aukción befolyt összeget a Bock Pince teljes egészében a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának ajánlja fel.

Szeptember 30-án a pályázat online közönségszavazása is megindult a Bock Pince honlapján, a voksokat november 10-én 24.00 óráig az alábbi linken várják a szervezők: http://bock.hu/szent-marton-palyazat-2016. A díjazottak – a zsűri és a közönség által kiválasztott pályaművek alkotói – a november 11-én megrendezésre kerülő Szent Márton-napi Újborünnepen személyesen vehetik át jutalmukat.

A Szent Márton-év Legszebb Műve pályázat díjai

I. díj: 100 000 forint + 6 palack Bock Szent Márton Bora

II. díj: 50 000 forint + 3 palack Bock Szent Márton Bora

III. díj: 30 000 forint + 3 palack Bock Szent Márton Bora

Közönségdíj: Két nap két fő részére a négycsillagos Bock Hotel Ermitage-ban.

A díjazottakon kívül minden nevező 1 palack Bock Szent Márton Bort kap ajándékba.

Az online szavazók között kisorsolt nyeremények

Fődíj: Kétszemélyes borvacsora a Bock Óbor étteremben és egy Magnum palack Szent Márton Bora

II. díj: 3 palack Szent Márton Bora

III. díj: 1 palack Szent Márton Bora