Kérem Várjon!
Cikkek
Bogyó és Babóca
Best of Bogyólé
RMP
2011 November 16.

A Vylyan Pincészet hosszú évek óta tervezteti őszi újbora címkéit fiatal művészekkel. A legjobb grafikákat novemberben a pécsi Hattyúházban állítják ki, a BOGYÓLÉ BEST OF (2005-2011) 29-ig tekinthető meg. Belépő nincs, ragyogó grafikák és kóstolható Bogyólé várja a látogatókat.
 

November 10-én, rekordgyanúsan nagy számú közönséggel nyílt meg a(z egyébként elhagyatott) pécsi Hattyúház Galériában a BOGYÓLÉ BEST OF (2005-2011) kiállítás. A Vylyan minden évben bemutatja a a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követő újborát, amelynek aktuális címkéit pályázat útján választják ki fiatal művészek pályamunkáiból.


Címkék és tervek (fotó: Wéber Tamás)

A vendégeket a meghatódott Debreczeni Mónika birtokigazgató köszöntötte, kulturális útravalóval Szalay Tamás, a Zsolnay Örökségkezelő nemzetközi igazgatója látta el. Ő megnyitó beszédében rövid (ál)nyelvészeti kitérő után jutott el oda, hogy "a bor kultúra, a bor művészet" és méltatta a Vylyan kezdeményezésében évről-évre fellelhető fiatal, friss gondolatokat. A Pécsi Borozó által már méltatott Golyák Csaba mesterszakács basszeroshoz méltatlanul bánt a mikrofonnal, ám annál frappánsabban komponált tapasokat, Ipacs Szabó István főborász pedig a friss, illatos, gyümölcsös újbort mutatta be.


A BOGYÓLÉ BEST OF (2005-2011) kiállítás november 10- 29-ig ingyenesen látogatható a Hattyúház Galériában, minden nap 12-18 óráig tart nyitva. A Bogyólét kóstolni is lehet minden nap 16-18-óráig, ez utóbbi két lehetőség nem működhetne a Baranya Megyei Önkéntes Centrum nélkül. A programsorozat november 27-én vasárnap, adventi művész piaccal zárul.