Kérem Várjon!
Hírek
Kadarkák, előre!
bori
2023 March 28.
Nemzetközi Nagydíjjá nőtte ki magát a kiskőrösi Kadarka Borverseny, amelynek immár 27. esztendeje az István Borház ad otthont. A rendezvény célja, hogy egyre több elkötelezettje legyen e fajtának, a kadarka kultúráját és borait egyre többen megismerjék, jó hírnevét tovább vigyék.

A borverseny célja: a Kadarka jó hírnevének megőrzése, erősítése.

A borverseny időpontja: 2023. április 1.

A borverseny helyszíne: Petőfi Sándor Evangélikus Iskola-Városi Sportcsarnok, Kiskőrös, Árpád u.4.( Bejárat a Mészáros Lőrinc utca felől)

Nevezni lehet a mellékelt nevezési lap kitöltésével, Kadarka (fehér, rozé, siller, vörös) borral és/vagy Kadarka felhasználásával készült cuvée-vel. A nevezési lapot letöltheti, és a borversenyről tájékozódhat a www.istvanborhaz. hu, a www.kunsagiborvidek.hu , valamint a www.kiskoros.hu weboldalakon.

A nevezési lapot a következő címre kérjük elküldeni:

 levél: István Borház Kft. 6200 Kiskőrös, Izsáki út 10.
 e-mail: istvanborhaz@koroskabel.hu ;

Nevezési határidő: 2023. március 27.
A borverseny napján nevezést nincs módunk elfogadni.
Nevezési díj: őstermelőknek (magánszemély) bruttó 5000 Ft/minta, vállalkozásoknak: bruttó 7000 Ft/minta. Befizetése történhet készpénzzel, személyesen az István Borházban (Kiskőrös, Izsáki út 10.), vagy átutalással a 52500075-11039457 számlaszámra (kérjük a megjegyzés rovatba beírni: Kadarka Borverseny nevezési díj). A számlát postai úton vagy elektronikusan juttatjuk vissza a nevezőhöz.

Minta leadási határidő 2023. március27.. az István Borház Kft. telephelyén, munkanapokon 8-17 óráig, továbbá a szekszárdi, villányi, egri hegyközségeknél, 2023. március 27-ig ügyfélfogadási időben.

A mintákat kizárólag a nevezési határidőig hozzánk eljuttatott nevezési lapok alapján tudjuk átvenni! Minta mennyisége nevezett boronként 4 darab 0,75 literes palack. A palackon kérjük, tüntesse fel a termelő nevét, címét, telefonszámát, a bor fajtáját, színét, évjáratát, termőhelyét és a cukortartalom szerinti besorolását. Más időpontban előzetes egyeztetéssel.

Az arany és ezüst eredménylistát e-mailen elküldjük, valamint a fenti honlapokon megtekinthető lesz.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámokon:
Csengődi István: +36 30/9530-928 Filus János: +36 20/9325-801 István Borház: +36/30/6523-389

A Szervező Bizottság nevében borbaráti üdvözlettel: Csengődi István

Főszervező: István Borház
Szervezők: Kiskőrös Város Hegyközség Elnöke, Kiskőrös Város Önkormányzata, Gondűző Borlovagrend, Kiskőrösi Kadarka Kör.

Címkék