Kérem Várjon!
Cikkek
Találkozás a tavaszi Pécsi Borozó legjobbjaival

Húsvétig már szinte az ország minden pontjára eljutott a Pécsi Borozó legfrisebb, 2010. tavaszi száma. Az új szám ezúttal 60 oldalon mutatja be a Pannon Borrégió borait, borászait, érdekességeket és újdonságokat. Ez utóbbiak közé tartozik a Tesztgyőztesek vacsorája, amikor is egy tematikus vacsoraest keretében mutatjuk be a tavaszi szám tesztjeinek győztes borait az Enoteca Corsoban (Pécs, Király utca 14), mégpedig április 10-én, szombaton. A legjobb kadarka és portugieser mellett a Mustra rovat legszebb vörös és fehér bora kerül majd a poharakba, hozzájuk pedig ételeket is komponáltak az Enoteca konyháján.

a szerk.
2010. április 4. 8ó
Cikkek
Húsvéthétfői vigasság a bólyi pincesoron

Száz éves német népszokásnak lehet részese, aki hétfőn Bólyba látogat. Az Emmausz-járás a Biblia egyik ismert példázatát eleveníti fel, az emmauszi tanítványok tanulságos történetét. A rendezvény keretében pedig életre kel a bólyi pincesor, a gazdák új fehérboraikkal köszöntik a tavaszt és látogatóikat.

bori
2010. április 2. 20ó
Cikkek
Baranya Megye Bora 2010

A Baranya Megyei Önkormányzat 2010-ban ismét kiválasztja a Baranyában termelt borok közül a legnemesebbeket, amelyek méltón képviselhetik megyénket itthon és külföldön. A megmérettetésre április 27-én, Villányban borversenyt hirdet. A verseny helyszíne a Villányi Borász Akadémia, amely már többször bebizonyította, hogy méltó körülményeket tud biztosítani a rangos versenyek lebonyolításához.

bori
2010. április 2. 08:09:52
Cikkek
Pécsi Borozó Medvehagymás Receptpályázat 2010

Az első zsenge hajtások után már napok óta vastagon borítja a medvehagyma a Mecsek lankáit. Ezért, és mivel a medvehagyma jó dolog, a Pécsi Borozó szerkesztősége receptversenyt hirdet olvasói számára. Műfaji megkötés nincs, a jelentkezők bármilyen medvehagymás étellel-itallal nevezhetnek. A recepteket április 16-ig várjuk az info (kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre, eredményhirdetés április 19-én.  (A vállalkozó kedvűek akkor még gyűjthetnek medvehagymát, kipróbálandó a nyertes recepteket.) A három nyertest értékes borcsomaggal jutalmazzuk.

a szerk.
2010. március 31. 8ó
Cikkek
Pálinkavacsora a Brill Pálinkaházzal

Folytatódik a Kalamáris Vendégló és a Dunántúli Napló közös gasztronómiai élménysorozata, a „Beszélgetés a pécsi gasztronómiai kultúráról – finoman!”. A második vacsoraestjüket április 7-én, 18 órai kezdettel tartják az étteremben (Rákóczi út 30.), a vendég ezúttal a Brill Pálinkaház és a Radó Pince lesz, a menüsort Skrut György készíti el.

bori
2010. március 27. 8ó
Cikkek
Vegyük és igyuk: Szent István Korona Szekszárdi Kadarka 2007

A spontán dolgok néha sokkal jobban tudnak elsülni, mint a hetekkel előre megtervezettek. Így jártam én is, már úgy nézett ki, hogy ismét nem sikerül vöröset ajánlani, amikor jött egy telefon, egy füles. Örültem, mert szeretem a kadarkát, ez az a fajta szerintem, amellyel könnyedén be lehet vezetni valakit a vörösborok világába. Ketten ültünk le a palack mellé, ami nem élte meg a három napot.

kenszei
2010. március 26. 8ó
Cikkek
Mohácsi Sokac-borverseny

Mit tagadjuk, vannak kedvenc borversenyei az embernek. Az idén fennállásának 105. évét jegyző Mohácsi Sokacok Olvasókörének borversenye ezek közé tartozik, így ahogy tavaly, úgy most is örömmel vettük a felkérést a borbírálatra (főként, hogy a Vince-napon nem lehettünk ott személyesen). Azt sem titkoljuk, hogy a mohácsi borok különösen közel állnak a szívünkhöz, a maguk őszinteségével, letisztultságával, olykor ivóságukkal, olykor pedig (néha meglepő) nagyságukkal. 

emzé
2010. március 25. 8ó
Cikkek
VinCe 2010

Öröm az ürömben, köszönhetően zoranka távolmaradásának (korábban részletesen elemzett okokból), és a szervezők rugalmasságának, sikerült a megmaradt szombati jegyet vasárnapi belépőre átváltani. Így az eredetileg egy naposra tervezett terepszemle Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényén két naposra kerekedett.

kenszei
2010. március 24. 16ó
Cikkek
Gastro Artist a múzeumban

Baranyai Sváb ételeket készít a Gastro Artist Pécsi Férfi Főző Egyesület a pécsi Természettudományi Múzeum udvarán március 26-án 16 órától. Az EKF program által támogatott rendezvény egy olyan sorozat nyitóeseménye, melynek célja a régió hagyományos ételeinek felkutatása, megőrzése, továbbhagyományozása, népszerűsítése.

bori
2010. március 24. 12ó
Cikkek
A kisharsányi Művészi Hordók kiállítása Franciaországban

A Vylyan Pincészet 2008-ban lépett elő egy a képzőművészet és a borok találkozásából született ötlettel. Pécsi művészeket kértek fel arra, hogy leheljenek életet „kiszolgált” boroshordókba. Az érdekes kihívás (és persze hordó beltartalma) beindította az alkotó fantáziát, így születettek meg a Művészi Hordók, melyeket most Franciaországban, Bordeaux-ban állítanak ki március 22. és 27. között.

Iványi Emese
2010. március 24. 8ó
Összesen 2581 db találat. 223/259 oldal.