Kérem Várjon!
Hírek
Üzemavatás Villányban
bori
2022 June 23.

Június 21-én tartotta meg a Bock Borászat Kft. legújabb Európai Uniós projektjének zárórendezvényét, amelyen a projekt megvalósításában közreműködő partnerek mellett dr. Ágostházy Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára is részt vett.

A fejlesztés 2019. március 1. és 2022. június 15. között valósult meg az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650,10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 667,67 millió forint visszatérítendő hitelből, valamint közel 25% önerő hozzáadásával.

A Bock név az ország egyik legerősebb borászati márkaneve, amely a gasztronómia iránt érdeklődők számára egyet jelent a magas minőséggel, kiválósággal. A Bock borok iránti érdeklődés mind hazánkban, mind külföldön folyamatosan növekszik, amelynek a kielégítésére a borászat korábbi kapacitásai már nem voltak elegendőek hosszabb távon. Ezért döntött úgy a cég, hogy a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által támogatott projektjének keretében tovább fejleszti az alaptevékenységét adó bortermelési és palackozási tevékenységét.Az új, modern termelőeszközök a szőlő alapanyag fogadásában, a szőlőfeldolgozás, erjesztés, borkezelés fázisában, a palackozás műveletében, valamint az egészségtudatos termékek bevezetése révén jelentős minőségi fejlődést eredményeznek a vállalkozás számára.

„Bár a koronavírus-járvány időszaka számunkra is súlyos kihívást jelentett, ennek ellenére sikeresen valósítottuk meg terveinket és felépült a több mint 3.700 m2 alapterületű üzemünk, amelynek segítségével szélesíteni tudjuk borászatunk eddigi termékkínálatát és tovább tudjuk emelni boraink minőségét, hogy új, az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborokkal jelenhessünk meg a hazai és a nemzetközi piacokon. Emellett szívügyünk, hogy a gyermekek, illetve az egészségtudatos fogyasztók is élvezhessék termékeinket, ezért is vezettük be kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítőinket még 2018-ban. A projekt során beszerzett új technológiáknak köszönhetően ezt az egészséges élelmiszerekre fókuszáló portfóliót tudjuk tovább bővíteni a villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek gyártásával.” – mondta el Bock József, a Bock Borászat tulajdonosa.

Az eseményen dr. Szűcs Balázs a teljes pályázat- és projektmenedzsmentet, illetve műszaki ellenőrzést végző REKONTIR Cégcsoport ügyvezetőjeként megköszönte a beruházás minden résztvevőjének munkáját. Beszédében kiemelte a Bock család tehetségét, szorgalmát, valamint elkötelezettségét a villányi borvidék és Magyarország iránt. A projekt megvalósítása során a pandémiával is terhelt, turbulens gazdasági időszak ellenére eredményesen sikerült leküzdeni minden kihívást és akadályt Bock József elhivatottságának és az általa felépített csapatnak is köszönhetően.

Az impozáns beruházás hivatalos átadóeseményén megjelent vendégeknek a fejlesztést értékelő előadások mellett lehetősége nyílt megtekinteni az új üzemben a Bock Borászat legújabb szőlőfeldolgozó egységeit, korszerű erjesztő- és borkezelő tartályait, valamint palackozó sorait is.

A nagyszabású fejlesztés az „Élelmiszeripari komplex beruházás a "BOCK BORÁSZAT" Kft. villányi telephelyén” című GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00042 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.