Kérem Várjon!
Cikkek
Arany, ezüst, bronz, Brill-iáns
Destillata 2013 bővebben
Bernáth Péter
2013 April 04.

Mindig nagy öröm régiónk sikereiről beszámolni, különösen, ha nemzetközi megmérettetésről van szó. Korábbi posztunkban már olvashattak a Destillata 2013 elnevezésű párlatverseny eredményeiről, az egyik legjobban szereplő versenyzőről, a Pannon Borrégió legsikeresebb pálinkafőzdéjéről, a Brill Pálinkaházról bővebb bejegyzés is született.

Kevesen tudják, hogy szörpüzemként indult a vállalkozás, mielőtt 1994-ben előbb szeszesital- , majd 1999-től pálinkakészítésre rendezkedtek be. Mára odáig "fajultak" a dolgok, hogy a Brill Pálinkaház az ország egyik legjobb, minőségi pálinkát előállító vállalkozása lett. A fent említett verseny kapcsán faggattuk a tulajdonost, Krizl Editet.

„Már rutinosnak számítunk a Destillata évről-évre megrendezésre kerülő versenyein, így nem volt nagy meglepetés, hogy ilyen jól szerepeltek a beküldött mintáink. Persze, a nemzetközi versenyekre kikerülő pálinkák, párlatok már átesnek egy hazai rostán is, ide már tényleg csak a legjobbak kerülnek. Különösen közel áll a szívünkhöz az aranyérmet nyert Chardonnay Borpárlatunk, mely egy új kísérlet eredménye volt. Hiába, mindig az új gyerek…”

Edit elmondása szerint, szinte minden rangos versenyen ott vannak, akár versenyzőként, akár bírálóként, hiszen így tudnak tanulni, fejlődni. Ezt alá is támasztja a tény, hogy eddig több, mint 250 érmet hozhattak haza ezekről az eseményekről. Ha tehát a Szekszárd melletti Harcon járnak, akkor mindenképpen térjenek be a Brill Pálinkaházba, hiszen a hagyományos gyümölcs- és törkölypálinkák mellett, az országban egyedülálló módon zöldségpárlatokat (spárga, medvehagyma, zeller, sütőtök a legismertebbek) is megkóstolhatnak.

A Brill Pálinkaház eredményei a Destillata 2013-ról:

Arany

Chardonnay Borpárlat 2012
Sárgarépa Párlat 2012
Irsai Olivér Szőlőpálinka 2011

Ezüst

Vilmoskörte Pálinka 2010
Lepotica Szilvapálinka 2011
Feketeribizli Pálinka 2011
Kadarka Törkölypálinka 2011
Cékla Párlat 2011

Bronz

Birskörte Pálinka 2011
Packham’s Triumph Körte Pálinka 2010
Borpárlat 2006

Legolvasottabb
Legfrissebb