Kérem Várjon!
Hírek
Batthyány és Eszterbauer lettek a pécsi egyetemi borok
bori
2015 October 01.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bora címre idén is mind a négy pannon borrégiós - pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi - borvidékről érkeztek nevezések, 14 pincészetből összesen 22 bort indítottak a versenyen a borosgazdák. A két kategória-győztes végül a Batthyány Pince 2014-es évjáratú Pécsi Cuvée minőségi száraz fehérbora, valamint az Eszterbauer Borászat 2012-es Tüke Szekszárdi Bikavér minőségi száraz vörösbora lett.

A borokat előzetesen a Pannon Borrégió Top25 borverseny szakmai zsűrije bírálta, mely alapján a legjobb hat fehér és nyolc vörösbor került végül a döntőbe. A hagyományoknak és az előírásoknak megfelelően „vakon” pontozott a fináléban a társadalmi zsűri, vagyis a bírálók nem tudhatták, milyen nedűt kóstolnak és pontoznak éppen. Ahogy a korábbi években, az idén is két kategóriában hirdetett győztest a Pécsi Tudományegyetem, legjobb fehér-, és legjobb vörösbor kategóriában.

Előbbiben a Batthyány Pince 2014-es évjáratú Pécsi Cuvée minőségi száraz fehérbora utasította maga mögé a mezőny többi borát. Vörösbor kategóriában az Eszterbauer Borászat 2012-es Tüke Szekszárdi Bikavér minőségi száraz vörösborát hirdette ki győztesnek a Pécsi Tudományegyetem, az erről szóló oklevelet Eszterbauer Ildikó, a borászat értékesítési menedzsere vehette át Zeller Gyulától, az intézmény stratégiai és kapcsolati rektorhelyettesétől az egyetem Szenátusa előtt. 

Legfrissebb