Kérem Várjon!
Cikkek
Aranytányér másodszor
Pálinkavacsora a Brill Pálinkaházzal
bori
2010 March 27.

Folytatódik a Kalamáris Vendégló és a Dunántúli Napló közös gasztronómiai élménysorozata, a „Beszélgetés a pécsi gasztronómiai kultúráról – finoman!”. A második vacsoraestjüket április 7-én, 18 órai kezdettel tartják az étteremben (Rákóczi út 30.), a vendég ezúttal a Brill Pálinkaház és a Radó Pince lesz, a menüsort Skrut György készíti el.

(Az idei tavasz szokatlanul sok gasztroesttel érkezett meg a régióba - ezért az utóbbi hetek nagy számú borvacsora-ajánlója oldalunkon. A Pécsi Borozónál úgy véljük, ahogy eddig is, úgy ezentúl is szeretnénk hozzájárulni az emberek gasztronómiai szemléletének megváltozásához. Nemcsak úgy, hogy tudósítunk és beszámolunk a gasztroeseményekről, hanem igyekszünk is felhívni rájuk a figyelmet.)

Az étterem és a napilap együttműködése egy közös kiadvány, a Nagy Ízvadászat című recepteskönyvben gyökerezik.

"A rendezvény menüsorai is ebből a kötetből kerülnek ki" - mondta el kérdésünkre Skrut György, a Kalamáris Étterem séfje. "Mint ahogy a rendezvény neve is mutatja, a programot az is színesíti, hogy a vacsora kerekasztal beszélgetés mellett zajlik. Úgy gondolom, aki részt vesz egy ilyen endezvényen, könnyebben megéli az élményt, részesévé lesz. "

A házigazdák (Rippl Béla és Skrut György) mellett mindig vendégeskedik az asztalnál egy borász vagy egy szakács, és egy újságíró. Mint Skrut hozzátette, fontosnak érzi, "hogy a meghívott vendégek mellett az emberek egymással is megoszthatják gondolataikat", így sokkal kötetlenebb és oldottabb hangulat keletkezhet.

A minden hónap első szerdáján megrendezett estekre egész évben várják az érdeklődőket, alkalmanként 30 főig. 

Menü 

  • "Aqua vitae Hungaria", a Brill Pálinkaház pálinka bemutatója, kostolóval.
  • Betyár leves (füstölt sonkás, zöldbableves, tarhonya betéttel)
  • Vörösboros, erdei gombás szarvas ragú, kakukkfűves burgonyafánkkal
  • Gesztenyével töltött barack, vajas tésztában sütve, barack pálinkás mártással.
  • A vacsorát kisérő borok: Chardonnay és Cabernet Sauvignon, a pécsi Radó pincészettől.

Moderátor: Babos Attila, újságíró.
A menü ára: 3500 Ft/fő
Asztalfoglalás: 72/312-573