Kérem Várjon!
Cikkek
Lépésváltás 2.
Jövő héten jelenik meg az őszi számunk
Pécsi Borozó
2012 September 06.

Nemrég írtuk azt, hogy lépésváltásra van szükség. Sok tekintetben meg is tettük, de a legfontosabbat mégsem. Úgy alakultak dolgaink, hogy mégsem kell megtennünk és időt kaptunk. Kezdjük tehát a legfontosabbal. Ami a jövő héten megjelenő Pécsi Borozó kézbevételekor szembetűnhet majd. Igen, ingyenesek maradtunk. Több oka van ennek, de ezek közül hátratesszük az eszméket és előre a matériát. Lett olyan (névtelen) támogatónk, aki abban támogat bennünket, hogy az idei számok még biztosan maradjanak ingyenesek. Köszönjük ezúton is.

Mi is örülünk ennek, hiszen így valóban több ezer, tízezer emberhez jut el egy-egy lapszám, miközben látjuk azt is, hogy a vásárolható magazinok piaca mennyire zsugorodik évről-évre. Biztosan sokaknak a pénzért vásárolható újság jelenti a magasabb minőséget, de mi szeretjük azt hinni, hogy nagyon sok olyan borkedvelőhöz jutunk el, akik egyébként nem áldoznának bormagazinra.


Nyáron velünk dolgoztak a PTE KTK Simonyi nyári egyetemének hallgatói, köszönjük nagyon hasznos gondolataikat, munkájukat. Bár mi arra kértük fel őket, hogy a pénzért értékesített magazinra dolgozzák ki az opciókat, mi máshogy, de előremutatóan tudtuk hasznosítani dolgozatukat. Hozzásegítettek, hogy érzelmi érveinket hagyjuk hátra, amikor döntést hozunk.

Természetesen mi is pénzből élünk, folytathatjuk közhelyekkel is, karácsonyra még biztosan kijövünk egy ingyenes Pécsi Borozóval, aztán majd meglátjuk mi lesz a folytatásban, vajon sikerül meggyőzni a régiónk pincészeteit, vinotékáit, éttermeit, szállodáit, de akár a hegyközségeket és önkormányzatokat, netalántán eljutunk az Agrármarketing Centrumig is. És akkor 2013-ban folytatjuk a hatodik évfolyammal. Ha úgy látjuk, hogy nem jön össze a háttér, akkor jövőre a pecsiborozo.hu marad nekünk.Köszönjük mindazoknak, szerencsére nem voltak kevesen, akik jelezték előfizetési szándékukat. Örömmel olvastuk a leveleket, e-maileket, tényleg nagyon sok biztatást kaptunk, ami erőt ad a folytatáshoz. Ami kétségkívül önként vállalt küzdelem, nem felkérés alapján beszélünk mi a pannon borokról, Villányról vagy Szekszárdról, Tolnáról vagy Pécsről, hanem mert szeretünk itt élni és büszkék vagyunk a hazánkra. És tenni is szeretnénk érte. Bízunk benne, hogy ezt értékelik mindazok, akik olvassák a lapot, akikről és akiknek szól a Pécsi Borozó.


Weboldalunk szerencsére hétről-hétre fejlődik, új funkciókkal, bővebb tartalommal tudunk szolgálni a hozzánk érkezőknek, számuk örvendetesen növekszik is, ahogy a Facebook-oldalunkon is örömmel tapasztaljuk az olvasói aktivitást. Online igyekszünk még több friss információt megosztani, még több borélményt és gasztronómiai kalandot bemutatni, rendezvényeket bemutatva és népszerűsítve ösztönözni azt, hogy ne az otthonmaradást válasszuk ilyen válságos időkben sem, hanem mozduljunk ki, válasszuk a természetet vagy egy hangulatos szórakozóhelyet, beszélgessünk, töltsünk több időt barátainkkal, szeretteinkkel és ebben talán néha egy-egy pohár bor vagy egy csésze jó kávé is segít.


A kimozdulást most bortúrákkal is szeretnénk megkönnyíteni, hiszen a pécsi Helian utazási irodával közösen már ősztől havi két-három utat tervezünk, haza boros állomásokra és külföldi borvidékekre. Igyekszünk a lehető leggazdagabb és legtartalmasabb élményt egy- vagy kétnapos kalandokba foglalni, értelemszerűen a legkedvezőbb áron. Ha szeretnének egy kicsi kizökkenni a hétköznapokból, utazzanak velünk!

Az ősz a borfesztiválok, szüreti napok évszaka, amely a Márton-napi libatorokkal, az új borok első kóstolásával éri el fénypontját. Mi itt leszünk, hogy részt vegyünk, tudósítsunk, ajánljunk és megosszunk minden élményt. A nagy szüreti forgatagban se feledkezzenek meg rólunk: látogassanak el gyakran a pecsiborozo.hu oldalra. Keressék a Pécsi Borozót a szokásos helyeken, a Budavári Borfesztiválon, a Szekszárdi Szüreti Napokon, az Első Pécsi pezsgő Borfesztiválon vagy a Villányi Vörösborfesztiválon!

Legolvasottabb
Legfrissebb