Kérem Várjon!
Cikkek
Magabiztos merlot
Egy bor: Heimann Családi Birtok Szekszárdi Merlot 2011
zoranka
2012 October 23.

Vannak borok, amelyek vakon is levehetünk a polcról. Ismerős címke, fajta rendben, az évjárat szinte érdektelen. Nem csak a boripar tömegtermékei hozzák ezt, de vannak olyan típuskedvenceink is, amelyek kisebb műhelyekben készülnek. A magyar éttermek jórészében a merlot rég és talán most is a Heimann Merlot-t jelentette. Már kapható a 2011-es évjárat.

A merlot jól érzi magát Szekszárdon, ezt tudjuk rég. Heimannék meg minimum 15 évjárata tudják már, a pincészet egyik húzótermékévé nőtte ki magát ennyi év alatt ez a fajta, nem véletlenül. A Heimann Merlot minden évben hozza az elvárt szintet, olykor felülmúlja. Stabil, megbízható bor, sokan szeretjük, ha nem csak új s újabb impulzusokkal bombáznak bennünket, hanem vannak biztos támpontok is az életben. Az ételhez például.

Hiszen a gasztronómia különösen értékeli ezt a bortípust. Kedvesen hűvös illat, de a korty már melegséget ad. Illatában tiszta, friss, könnyeden gyümölcsös és szép fűszeres. A test mellőzi a sallangokat, filigrán, elegáns, diszkréten sminkelt hölgy. Ugyanakkor hihetetlen arányos, gyümölcsösség jön, szilvás-szedres finomság, kis krém, pici alkoholédesség, hosszú, tartós korty.

El tudom képzelni vacsorához, ebédhez is, ha nem vezetek, vagy csak kiülünk az őszi napsütésbe a teraszra, kikérjük a jó kocsmában, ahol bort mérnek, ajándékba adjuk, mert hisszük. Mi ez, ha nem siker?

Ha pont is kell, akkor 87 pont körülre lőném be.

Heimann Családi Birtok
Szekszárdi Merlot 2011
Borvidék: Szekszárd
Ország: Magyarország
Alk.: 14 %
Ára: 2390 forint 

Legfrissebb