Kérem Várjon!
Hírek
Pécsi kistermelői borverseny 2022
bori
2022 March 01.
Az elmúlt évek sikerei után idén 52. alkalommal rendezi meg a Pécsi Kertbarát Kör Bacchus Borklub az immár hagyományos borversenyét. Erre a megmérettetésre a Bacchus Borklub nem alapvetően a profitorientált üzemi borászatok hanem a kistermelők, hobbi szőlészek borait várja. 

Olyan kézműves borok kerülnek a bírálok elé amelyek hagyományos technológiával készültek úgymond magukon viselik magukon viselik a gazda kétkezi munkáját, verejtékét. A bírálatot követően az oklevél mellé rövid írásos értékelést is kapnak a borról amely segíti, segítheti szakmai fejlődésüket.

A jó hangulatú ünnepélyes eredményhirdetésen részt vesznek a borbírálók is, így a díjátadást követően lehetőség van fehér asztal mellett szakmai konzultációra, egymás borainak megkóstolásán keresztül a borbarátságok elmélyítésére.

A bormintákat 2022. március 16-án 9 és 17, március 17-én 9 és 14 óra között lehet leadni a PKK Apáczai Művelődési Házban ( Pécs Apáczai körtér 1/ D). Nevezni fajtánként kettő 0,75 literes palack borral lehet fehér, rozé, siller és vörös kategóriákban.