Kérem Várjon!
Hírek
A fröccs művészete Zalaszentgróton
Bori
2024 May 17.
Május 25-én szombaton, délután 14:00-tól a zalaszentgróti Dóka Éva Pincészetben Fröccskönyv-bemutatóra, kóstolóra és kiállításra invitálják a szomjas nagyérdeműt!

Program 2024. május 25-én szombaton 14.00-től 20.00 óráig a Dóka Éva Pincészetben Zalaszentgróton. (8790 Zalaszentgrót, Gyár utca 22.)

Sokat hallottuk már Zalában, hogy aki földet vesz, inkább remél gyógyvizet vagy olajat találni, mint hogy szőlőt ültessen rá. Tényleg csak hitvány borok teremnek ezen a vidéken? Tényleg csak szódával iható a zalai bor?

A legkevésbé sem! Bérczessy Gergely és Fejérvári Gergely Fröccskönyve a bor és szóda irodalmi, képzőművészeti, filmes és zenei vonatkozásai mellett beszél a fröccs filozófiájáról és teológiájáról, fröccsfajtákról és borvidékekről, de 12 pontban a buborékos hungarikum kiáltványát is közkinccsé, közhírré teszi. A szóda ugyanis nem a rossz bort teszi ihatóvá, hanem a jó bort még élvezetesebbé!

Beszélgessen, fröccsözzön velünk, ismerje meg, ha meg már ismeri, élvezze ismét a Dóka Éva Pincészet kiváló borait! Az esemény fénypontjaként pedig nyissa meg velünk Végh Kata és Szathmáry István Leporolt mitológia című kiállítását!

Ha ízlett, tetszett, amit kóstolt és látott, a Dóka Éva-borok mellett a Fröccskönyvből, de akár a művészházaspár nyomatai közül is vásárolhat magának!

Találkozzunk a Padláspincében, ahol az ég és a föld összeér!

KÉPEK - KÖNYVEK - KORTYOK

A MÚZSÁK ZALASZENTGRÓTRA KÖLTÖZTEK! / BOROK ÉS MŰVÉSZET A PADLÁSPINCÉBEN

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött rész:

  • 14.00-14:30 Kiállítás megnyitó- Fejérvári Gergő, a Fröccskönyv egyik írója Végh Katalinnal & Szathmáry Istvánnal grafikusokkal
  • 14.30-15:00 Könyvbemutató- Fejérvári Gergő, Bérczessy Gergő, a Fröccskönyv írói
  • 15.00-15:30 kiállítás megtekintése, könyvvásárlási lehetőség, dedikálás, beszélgetés.

Az időpontok természetesen rugalmasak!

Exkluzív borkóstoló :

  • 16:15-tól Műhelytitkok, kötetlen beszélgetés az alkotókkal, fröccs kóstoló különféle vizekkel, borkvíz!

Ára: 7.500 Ft/fő

Helyszín: pincében kezdődik, utána a Padláspincében folytatjuk és igény szerint, a kiállított művek között.

Catering: 5 féle bor, fröccsök: helyi ásványvíz, kútvíz szódásan, töpörtyűkrémes falatok / zsírosdeszka.

Regisztráció: 2024. május 23. 10:00-ig tudnak regisztrálni, eddig lehet lemondani is a részvételt. A helyszínen kell rendezni a díjat, ha valaki arra jön.

Szakács-Tarsoly Csenge - tarsolycsenge@gmail.com, +36204061255

Részvétel költsége: A rendezvény első része ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A második része, az exkluzív borkóstolóval egybekötött beszélgetés ára 7.500 Ft/fő.

Vásárlási lehetőség: Palackozott borok

Elfogadott fizetési mód: Készpénz

Előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2024. május 23. csütörtök 10.00 óráig a tarsolycsenge@gmail.com e-mail címen vagy a +36204061255 telefonszámon.

Létszámkorlát: 70 fő