Kérem Várjon!
Cikkek
Készíts ételt medvehagymával és nyerj!
Pécsi Borozó Medvehagymás Receptpályázat 2010
a szerk.
2010 March 31.

Az első zsenge hajtások után már napok óta vastagon borítja a medvehagyma a Mecsek lankáit. Ezért, és mivel a medvehagyma jó dolog, a Pécsi Borozó szerkesztősége receptversenyt hirdet olvasói számára. Műfaji megkötés nincs, a jelentkezők bármilyen medvehagymás étellel-itallal nevezhetnek. A recepteket április 16-ig várjuk az info (kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre, eredményhirdetés április 19-én.  (A vállalkozó kedvűek akkor még gyűjthetnek medvehagymát, kipróbálandó a nyertes recepteket.) A három nyertest értékes borcsomaggal jutalmazzuk.

Ahogy tavaly, úgy idén is a medvehagymát nem csak díszítőelemként alkalmazó recepteket várunk. Olyan ételek készítése a cél, melynek alapanyagai között szerepel eme növény, akár mint fűszer, hozzávaló, ízfokozó, stb., és elsősorban gasztronómiai értéket képvisel.

A pályázókat arra kérjük, hogy külön tételben sorolják fel a használt alapanyagokat, és külön leírásban adják meg az ételek elkészítésének munkafázásait. Kérjük, hogy a receptek mellé az elkészült ételről fényképet is mellékeljenek.

A receptet a leírásokkal, legalább egy fotóval és a linkkel együtt e-mailben kérjük beküldeni 2010. április 16-ig a info(kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre.

A legjobb receptek beküldői a Pécsi Borozó által összeválogatott borcsomagokat (természetesen Pannon Borrégiós borokkal) nyerhetik meg.

Nem kötelező, de lehetőség szerint arra kérjük a pályázókat, hogy 2010. április 16-ig a recepteket tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon, gasztronómiai portálon, vagy receptgyűjtő weboldalon. (Egy pályázó természetesen több recepttel is pályázhat, nevezési díj nincsen.)

A pályázat határidejének lejárta után 2010. április 19-ig a zsűri eredményt hirdet, amelyet a Pécsi Borozó weboldalán, illetve a nyomtatott kiadásában is közzétesz.

A pályázó a részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy nevének feltüntetésével a Pécsi Borozó szerkesztősége a receptet szabadon felhasználhassa.

TIPP: Természetesen nem feltétel, hogy a pályázó a medvehagymát maga szerezze be az erdőből. (Bár egy kis természetjárás csak hasznos lehet.) Aki azonban a ezt választja, főként ha eddig nem hozta össze a szerencséje medvehagymával, annak javasoljuk a rossz növény szedéséből származó heveny gyomorrontás, és egyéb kellemetlenségek elkerülése végett a gyors elmélyedést a témában.

A tavalyi verseny nyertes receptjei megtekinthetőek itt és itt, meg emitt

banner
Legfrissebb
banner