Kérem Várjon!
Cikkek
Nagyobb, hosszabb, képesebb
Megjelent az új Pécsi Borozó
a szerk.
2011 March 10.

Megjelent az új, tavaszi Pécsi Borozó, és ezzel magazinunk a negyedik évfolyamába lépett. Az előző 12 számhoz képest olvasóink több változást is tapasztalhatnak: megnöveltük a Pécsi Borozó méretét, átszabtuk a dizájnt, rendbe tettük a rovatokat, sőt újakat is indítottunk, hogy még több témán, információn és képen keresztül tájékozódhassanak a Pannon Borrégió borászatairól.

Régóta terveztük egy új formátum bevezetését, mivel úgy véltük, hogy elkezdtük kinőni a régi megjelenést, és szerettük volna, ha oldalainkon több szöveget, több képet nyújthatunk az olvasóinknak.

Régi rovatainkat megtartottuk, de könnyebben felismerhetőbbé tettük őket, és újakat is bevezettünk. Ezentúl is két borteszt fog megjelenni lapszámonként. Az új, piacra kerülő Mustra mellett mindig helyet kap majd egy tematikus kóstoló is. Az értékelést kibővítettük, csillagokkal osztályozzuk (a pontok mellett) a borokat, s egy-egy szakács a teszthez kötődő receptjét is közöljük majd.

Külön szerepelnek ezentúl a boros és gasztro témájú írások. A négy borvidék borhírei a Borcseppek, gasztrós információi a Gasztromorzsák rovatba kerültek. Új számunkban a magyar borok piaci lehetőségeit latolgatjuk Kínában, közben ellátogatunk Mayer Mártonhoz Villányba, és Sarok Róberttel teszünk kis időutazást a györkönyi pincefaluban. A Duplacsavar rovat első cikkében Andreas Ebnert ültetjük egy asztalhoz Bodri Istvánnal, de a következő számainkban is hasonló, borvidékeken átívelő, borvidékeket összekötő találkozásokat fogunk leszervezni.

Mostani tematikus tesztünkhöz kapcsolódóan megvizsgáljuk a cabernet franc történetét és helyét a Pannon Borrégió ültetvényeiben. De eláruljuk azt is, hogy mi lesz az átalakuló Enoteca Corsoval, és bemutatunk egy tolnai összefogást a helyi termékek népszerűsítéséért. Ellátogatunk az Addo Café & Restaurants konyhájára, sőt Forál Balázs szakácsot arra is megkérjük, hogy ossza meg velünk egy receptjét.

Tovább bővítettük a blogos rovatot. NoSalty tavaszi zöld-ségekkel lep meg minket, a pekeskifli egy hagyományos sváb disznóölős pörkölttel örvendezteti meg az olvasókat. Új bloggerünk az Ízes kalandok, aki nagyanyáink konyháját hozza el a Pécsi Borozó oldalaira. Kísérletképpen külön fejezeteket szánunk a kávéra, teára és pálinkára, ahol hasznos tudnivalókat fogunk megosztani olvasóinkkal.

A Kitekintőben Győrffy Zoli szlovén élményeit osztja meg olvasóinkkal, a Felsálban Váncsodi József meg a marhákról elmélkedik, az Irodalmi Borozóban pedig Méhes Károly ad közre egy részletet idén megjelenő kötetéből.

Itt a neten pedig maradunk továbbra is az Önök virtuális borozója, naponta friss témákkal, hírekkel, borokkal.