Kérem Várjon!
Cikkek
A huszonöt mesterlövész
Pannon Borrégió TOP 25 másodszor
bori
2009 June 11.

Időben szólunk, a mostani hétvége túlzsúfoltságára való tekintettel: a jövő héten s azután is lesz borélet. Pécsett a POSZT-ot a Sétatér Fesztivál követi, a téren fröccsözünk, de június 19-én a Cella Septichorában a helyünk. Délutántól estig itt mutatkoznak be a Pannon Borrégió legjobb palackos borai, azaz amelyeket a szakmai zsűri kiválasztott. 25 bor, elvileg mindegyik mellett a borász tölt s mesél, jó kis rendezvény ez. Ráadásul alig egy hétre rá, június 25-én Budapesten lesz a repríz, az Ybl Palotában vendégeskedik a TOP25.

A TOP25 borversenyt tavaly rendezte meg először a Pannon Borrégió, társszervezőül szerezve meg a Pécsi Tudományegyetemet, a Pécs/Sopianae Örökség Kht-t, a Szekszárd Borvidék Kht-t és a Pécsi Borozót. A verseny, majd a borbemutató jól sikerült, jó volt a visszhang, idén egy picit fejlesztve már két borbemutatót is beiktattak a táncrendbe.

A hagyományos pécsi eredményhirdetést és közönségkóstolót az idén 2009. június 19-én a Cella Septichora Látogató Központban (Pécs, Szent István tér) rendezik meg. A nagyközönség számára nyilvános borkóstoló 16:30 órakor kezdődik és 21:00 óráig tart. A borászok egyébként ugyanitt 14 órától veszik át a díjakat.

Vagyis, hogy ki került be az idén, arról még nem szól a fáma, hivatalosan csak a rendezvényen hull le a lepel. A tavalyi lista alapján azonban valószínűsíthető, hogy lesz itt kicsi s nagy név, szekszárdi s villányi, tolnai s pécsi, ráadásul dél-balatoni is, lesznek fehérek s vörösök, de kóstolhatunk rozét is. Ha valakinek be kellene mutatni, mit is jelent a Pannon Borrégió, igazándiból csak azt tudnám javasolni, hogy menjen el egy TOP25 kóstolóra és megtudja.

A belépőjegy - a helyi támogatóknak köszönhetően - Pécsett mindössze 2500 Ft, amiért kóstolópohár, kóstolójegy, kóstolási jegyzetelő és természetesen a 25 legjobb pannon borrégiós bor megkóstolásának lehetősége társul.

Idén már a budapesti nagyközönség is megkóstolhatja a legjobb pannon borrégiós borokat, természetesen a legjobb borászok személyes közreműködésével. A budapesti közönségkóstolót 2009. június 25-én, csütörtökön rendezik meg az Ybl Palota Rendezvényközpontban (Budapest, Károlyi Mihály u. 12.). A nyilvános közönségkóstoló 16:30 órakor kezdődik és 21:00 óráig tart. A belépőjegy ára 4000 Ft.

Jegyeket a rendezvényekre az info@pecsiborozo.hu e-mail címen, illetve a 70/311-98-35-ös telefonszámon jegyezhetnek elő. Belépőjegyek korlátozott számban lesznek, az jár jól, aki előre bebiztosítja magát.