Kérem Várjon!
Cikkek
Azért ne csak minden ötven évben!
Decanter World Wine Awards 2014
Pécsi Borozó
2014 June 26.
Pontosan 104 magyar bort díjaztak a Decanter World Wine Awards idei versenyében, amelyre összesen 52 országból neveztek 15.007 bort. A 224 fős zsűri 10.455 bort díjazott valamilyen formában, a legmagasabb szint a regionális trófea, amelyet 25 bor érdemelt ki, köztük kettő Magyarországról, emellett 454 aranyérmet is kiosztottak. Egy trófea Tokajba, egy Szekszárdra, a részletek a kattintás után.

Nem húzzuk tovább, az idei évben a legsikeresebb Pannon Borrégiós pincészet a szekszárdi Takler Pince, hiszen a Minden 50 Évben 2007 nevet viselő boruk lett a legjobb magyar vörösbor (15 angol font felett). Mellettük a Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006 lett a legjobb magyar desszertbor (15 angol font felett).

A kékfrankos fajtának is nagy jelentőségű ez az elismerés, nem mellékesen Szekszárdnak és természetesen a Taklereknek. Mi a magunk részéről gratulálunk, egy palack pihen belőle a különleges, titkos tartalékunkban, most zároltuk is egy időre…

Jöjjenek a többiek, a díjazott borok a régióból, aki a teljes listára kíváncsi, böngésszen a http://www.decanter.com/dwwa oldalon.

Aranyérmesek (összesen 7 magyar díj, 3 a régióba):

Ezüstérmesek (összesen 36 magyar díj, 13 a régióba):

Bronzérmesek (összesen 39 magyar díj, 12 a régióba):

Ajánlott borok (összesen 20 magyar díj, 1 a régióba):

A szekszárdi trófea mellett nem kevés a 3 villányi aranyérem sem, míg az ezüstök nagy része is a legdélebbi borvidékünkre került, 9 ezüstöt kaptak, 3 szekszárdi és 1 pécsi ezüst mellett. Az is látszik, hogy a magyar dél a vörösekről szól, három fehérborunk mellett 26 vörös kapott elismerést.

A díjaknak örülünk, ha kicsit ránk is irányul a figyelem és észreveszik a borainkat, még inkább. A díjazottakból majd hamarosan kóstolunk is, meg is írjuk, természetesen.