Kérem Várjon!
Hírek
Bogyólé-pályázat nyolcadszor
bori
2012 October 17.

A Vylyan idei Bogyólé címkéje vidám, kedves, sőt még a világ jobbá tételére is hivatott. Mindenesetre az emberi összetartás és összetartozás fontosságának gondolatai közben fogant egy fiatal festő lány agyában, aki ötletes grafikájával megnyerte az idei címkepályázatot.

A Bogyólé pályázat nyolcadik évéhez érkeztünk. 119 pályázat érkezett be idén. S ebben az évben a Bogyólé szülői épp 20 évesek lettek. Ezzel a „statisztikával” köszöntötte Debreczeni Mónika birtokigazgató az egybegyűlteket a 2012-es Bogyólé pályázat eredményhirdetésén október 10-én Pécsett a Művészeti Karon. Colin Foster dékán megnyitója után a még „meztelen” újbor kóstolása közben az idei Bogyólé címketermését is meg lehetett tekinteni.

Már nyolcadik éve írta ki a Vylyan Pincészet az újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatát ifjú művésznövendékeknek. Idén a 2012-es Bogyólét 119 címketervre álmodták meg a nyeremény fejében. Legszívesebben sok mindenkit díjaztunk volna idén is, de végül a zsűri (a PTE Művészeti kar, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, s a Vylyan delegáltjaiból) nagy nehezen kiválasztotta az első három helyezettet.

Az első helyezett címkét Szakál Éva, a Művészeti Kar diploma előtt álló festő szakos hallgatója tervezte, idén az ő címkéje került a húszezer BOGYÓLÉ 2012 palackra, emellé ötvenezer forint alkotói díj és 2 nagy karton Bogyólé járt nyereményül. 2010 után másodszor állt a dobogó első fokára, s örömét idén talán még nagyobbnak láttuk:

„A 2010-es bogyólé pályázata volt számomra az első, amelynek díjazása olyan bíztatást jelentett, amelynek köszönhetően további pályázatokon is elindultam. Amellett, hogy legfőképp a festészet foglalkoztat, az idei eredmény csak erősíti az elhatározásomat, hogy fejlesszem technikai ismereteimet a grafika terén. Egyébként úgy érzem, mindig izgalmas játék címkét tervezni.”

Évával szinte együtt jár a jótékonyság: Két éve a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére indult a Bogyólé, az idei kedves, mosolyfakasztó címke pedig az emberi összetartás és összetartozás fontosságát szimbolizálja. A címke tervezése közben a társadalmi elmagányosodás gondolata foglalkoztatta, s - pozitív értelemben - ez a címkén így hagyott nyomot. 

Legfrissebb