Kérem Várjon!
Cikkek
Portugieser Du Monde 2013
Második Portugieser Hétvége Pécsett
zoranka
2013 January 15.

A portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe. Mi viszont szeretjük. A portugieser háttérbe szorulása ellen küzdve hirdetjük meg 2013. április 12-én és 13-án már másodszor a Portugieser Hétvégét, hogy legalább két napon át felhívjuk a figyelmet a mindennapok friss és gyümölcsös vörösborára. A rendezvények otthona Pécs, ami több évszázada a bor és szőlő, a borkereskedelem városa, nem mellesleg 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Világ portugieserei, irány Pécs!

PORTUGIESER DU MONDE

A portugieser fajta egész Közép-Európában elterjedt, hívják portugizacnak, portugalkának, blauer portugiesernek vagy modrý portugalnak, így jó lenne mindezeket a borokat egy mezőnyben látni. Éppen ezért nemzetközi portugieser fajtaversenyt szervezünk, rendezvényünk első napján, április 12-én nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett portugieserek. Három kategóriában lehet nevezni a Portugieser Du Monde fantázianévre keresztelt megmérettetésen:

  • fiatal portugieserek (2012-es évjárat);
  • évjáratos portugieserek (2011 vagy korábbi évjárat)
  • minimum 25%-ban portugiesert tartalmazó házasítások.

A nevezési határidő 2013. március 31.

Nevezési lap letölthető innen. Angolul is letölthető - download in English.

Beküldendő: portugieser@pecsiborozo.hu


PORTUGIESER NEMZETKÖZI FAJTAKÓSTOLÓ

Tavaly nagy sikerrel mutatkoztak be a villányi termelők a portugieser tematikus kóstolón. Most ugrunk egy nagyot és 2013. április 13-án délután a közép-európai portugieser-termelők mutatkozhatnak be Pécsett a nagyközönségnek. A jelentkezés feltétele: legalább egy portugieser bor a kínálatban. A résztvevők pincészetenként legfeljebb 3 féle bort kóstoltathatnak a vendégeknek. A kóstolóra maximum 500 jegyet bocsátunk ki, de természetesen sok borszakírót, szakembert várunk.

A Portugieser Du Monde nemzetközi fajtakóstolójának nevezési lapja innen letölthető. Angolul is letölthető - download in English.

A nevezési határidő 2013. március 31.

Beküldendő: portugieser@pecsiborozo.hu